Ukraina izdevusi ASV lietuviešu hakeri

LETA/INTERFAX.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

Ukrainas ģenerālprokuratūra pabeigusi procedūru kibernoziegumos apsūdzēta Lietuvas pilsoņa izdošanai ASV, liecina ģenerālprokuratūras mājaslapā publicētais paziņojums. 

"ASV tiesībsargājošās institūcijas ilgu laiku ir meklējušas minēto personu aizdomās par desmitiem nopietnu starptautisku kibernoziegumu pastrādāšanu, un tā tika aizturēta Ukrainas Nacionālās policijas specoperācijā šā gada oktobrī," norādījusi ģenerālprokuratūra.

"Ukrainas ģenerālprokuratūra izlēmusi par personas izdošanu ASV vienkāršotā kārtībā, un šodien [ceturtdien] viņš faktiski ir nodots šis valsts atbildīgajām institūcijām," teikts paziņojumā. 

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Kijevas Ševčenko rajona tiesa noteica 60 dienu izdošanas apcietinājumu Amerikas Savienoto Valstu Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) meklētam Lietuvas pilsonim, kurš izsludināts starptautiskajā meklēšanā par kriminālnoziegumiem, kas saistīti ar nelikumīgu piekļuvi banku datiem. 

Kijevas prokuratūras preses dienests paziņoja, ka izmeklēšanu par 32 gadus vecā Lietuvas pilsoņa noziedzīgo darbību FIB un ASV Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienesta darbinieki sākuši jau 2010.gadā.

Viņš izsludināts meklēšanā, lai tiktu saukts pie kriminālatbildības par vairākiem noziegumiem saistībā ar nelikumīgu piekļuvi banku datiem, un vienlaikus tiek turēts aizdomās par sešu miljonu dolāru nozagšanu no ASV finanšu iestāžu kontiem, nelikumīgu personas datu ieguvi un noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizāciju.

"Ārvalstnieks aizturēts vienā no Kijevas viesnīcām, kur viņš uz laiku bija apmeties. Apzinoties, ka no izdošanas Amerikas Savienotajām Valstīm nav iespējams izvairīties, viņš piekritis vienkāršotai izdošanas kārtībai," iepriekš informēja Ukrainas galvaspilsētas prokuratūra.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu