Nacionālajā teātrī top izrāde "Puika, kurš redzēja tumsā"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Puika, kurš redzēja tumsā"
"Puika, kurš redzēja tumsā" Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē 4. decembrī plkst.18.30 pirmizrādi piedzīvos izrāde par redzīgu puiku, kurš piedzimis neredzīgiem vecākiem - "Puika, kurš redzēja tumsā", informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces lugu "Puika, kurš redzēja tumsā" iestudē režisors Valters Sīlis.

Jēkabs ir piedzimis neredzīgiem vecākiem, tāpēc viņam nav lielas izvēles - jābūt atbildīgam un saprotošam, jāattaisno uz viņu liktās vecāku cerības. Tas nav grūti, jo viņš zina, ka ir īpašs - neredzīgo pasaulē Jēkabs ir vienīgais, kurš redz. Viņš vienīgais redz tumsā. Grūti paliek brīdī, kad jāsāk iet skolā un nākas aptvert, ka patiesībā visa dzīve ir viens bezgalīgs pienākums, lugas sižetu ieskicē Rimšēviča.

Izrādē "Puika, kurš redzēja tumsā" spēlēs aktieri Agnese Cīrule, Ainārs Ančevskis, Daiga Gaismiņa, Kārlis Reijers un Romāns Bargais.

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Ieva Kauliņa, gaismu māksliniece - Lienīte Slišāne, video mākslinieks - Toms Zeļģis, muzikālo noformējumu veidojis Gatis Krievāns, izrādes producente ir Diāna Kaijaka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu