Saeima uzdod valdībai par NAP2027 stratēģisko mērķi noteikt arī reģionālo attīstību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima ceturtdien uzdeva valdībai Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam (NAP2027) izstrādē kā ceturto stratēģisko mērķi noteikt reģionālo attīstību.

Tas, ka NAP2027 trūkst stratēģiska redzējuma par reģionālo attīstību Latvijā, iepriekš tika secināts Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Attīstības padomes sēdē. 

"Uzskatām, ka reģionālā attīstība jāizdala kā atsevišķs stratēģiskais mērķis, jo pašreizējā redakcijā iztrūkst sinerģijas starp visām prioritātēm un visiem rīcību virzienu uzdevumiem un reģionālā attīstība tiek skatīta tikai vienā no 18 rīcību virzieniem. Reģionālo atšķirību mazināšanai vajadzētu atspoguļoties katrā NAP sadaļā, jo šīs atšķirības ir kritiskas un ietekmē visas Latvijas kopējo attīstību," sēdē norādījusi VPR Teritoriālās plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa.

Kā ziņots, 26.septembrī Nacionālās attīstības padomē pausts atbalsts NAP2027 pirmajai redakcijai. Jaunais plāns izvirza stratēģiskos mērķus un nosaka prioritātes ar konkrētiem uzdevumiem, kas valstī jāveic šo mērķu sasniegšanai, lai nākamajos septiņos gados panāktu ikviena Latvijas cilvēka un valsts izaugsmi. 

NAP2027 noteikti trīs stratēģiskie mērķi - vienlīdzīgas iespējas, produktivitāte un ienākumi, kā arī sociālā uzticēšanās. Šie mērķi būs galvenā mēraukla rīcībpolitiku un budžeta līdzekļu ieguldījumu pieprasījumu vērtēšanā, pārvaldības procesu un nozaru stratēģiju izvēlē nākamajiem septiņiem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu