Turcijas tiesa atstājusi spēkā cietumsodus 12 "Cumhuriyet" žurnālistiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Turcijas tiesa ceturtdien atstājusi spēkā cietumsodus 12 laikraksta "Cumhuriyet" žurnālistiem un darbiniekiem līdz augstākās tiesas spriedumam šajā lietā, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākušie tiesas dokumenti.

Taču Stambulas tiesa attaisnoja prominento žurnālistu Kadri Girselu un atcēla ceļošanas aizliegumu, kas viņam bija piemērots šajā lietā.

Pagājušajā gadā 13 "Cumhuriyet" žurnālistiem un darbiniekiem tika piespriesti dažāda ilguma cietumsodi, atzīstot viņus par vainīgiem apsūdzībās, kas saistītas ar terorismu. Seši no žurnālistiem tika ieslodzīti cietumos.

Viņi visi tika aizturēti par saistību ar Turcijā aizliegto kurdu separātistu grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) un ASV dzīvojošo islāmu garīdznieku Fetullu Gilenu, kuru Ankara apsūdzējusi apvērsuma organizēšanā 2016.gadā.

Turcijas augstākā apelāciju tiesa septembrī nolēma piecus žurnālistus atbrīvot no cietuma.

Bijušais laikraksta grāmatvedis Emre Ipers, kurš vienīgais palika cietumā, tika atbrīvots oktobrī.

Augstākā apelāciju tiesa nolēma arī attaisnot visus apsūdzētos šajā lietā, izņemot Iperu un žurnālistu un deputātu Ahmetu Šiku.

12 apsūdzētie netiks nosūtīti uz cietumu līdz brīdim, kad lēmumu būs pieņēmusi augstākās apelāciju tiesas komisija. Šis lēmums nebūs pārsūdzams. Tikmēr apsūdzētajiem ir aizliegts izbrukt no valsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu