Laikraksts: Spānija izmeklē Krievijas iespējamo iejaukšanos Katalonijā (8)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas Augstākā tiesa Madridē sākusi izmeklēšanu par Krievijas iespējamo līdzdalību pirms diviem gadiem notikušā Katalonijas neatkarības referenduma atbalstā, vēsta Spānijas laikraksts "El Pais".

Lieta uzticēta valsts Nacionālās policijas galvenajam informācijas komisariātam. Šī struktūra ir atbildīga par cīņu ar terorismu.

Izmeklēšanas apstākļi tiek turēti noslēpumā.

Atbilstoši "El Pais" datiem Eiropas specdienestu rīcībā it kā esot "ticama informācija" par Maskavas slepeno atbalstu Katalonijas separātismam.

Izdevuma avoti apgalvo, ka neatkarības piekritēju atbalstīšanā ir iesaistīta Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) elitārā struktūra "29155".

Vairāku valstu izlūkdienesti saista šo struktūru ar situācijas destabilizāciju Eiropā, konkrēti Melnkalnē un Moldovā.

ASV laikraksts "New York Times" vēstīja, ka šīs struktūras līdzstrādnieki bijuši saistīti ar bijušā GRU virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā.

Kremlis šos apgalvojumus noraida.

"El Pais" arī ziņo, ka bijušā Katalonijas premjerministra Karlesa Pudždemona pārstāvis Viktors Teradeljass esot stāstījis par tikšanos ar kādu Krievijas varasiestāžu pārstāvi neilgi pēc Katalonijas neatkarības referenduma.

Kā sacījis Teradeljass, Krievijas pārstāvji it kā esot solījuši atbalstu Katalonijai.

Nekādus dokumentālus pierādījumus "El Pais" nesniedz.

Maskava iejaukšanos ārvalstu politikā vairākkārt noliegusi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu