Traģiskais "Tinder" randiņš Jaunzēlandē: vīrieti atzīst par vainīgu britu tūristes slepkavībā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook

Jaunzēlandes tiesa atzinusi 27 gadus vecu vīrieti par vainīgu britu tūristes Greisas Mileinas slepkavībā, vēsta raidorganizācija BBC. Slepkava ar savu upuru iepazinās aplikācijā "Tinder".

Mileina un vīrietis, kura vārds publiski netiek nosaukts, satikās 2018.gada 1.decembrī - dienu pirms jaunās sievietes 22.dzimšanas dienas.

Viņi vairākas stundas izklaidējās Oklendas bāros, bet pēc tam devās uz viesnīcu, kur vīrietis dzīvoja. Tā bija pēdējā reize, kad Mileina redzēta dzīva. Pēc apmēram nedēļas sievietes līķi atrada Vaitakera kalnu grēdā.

Autopsijā noskaidrojās, ka Mileina tika nožņaugta, kā arī tika atrastas pazīmes, ka viņa pirms nāves tikusi turēta ar spēku.

Vīrietis pēc Mileinas nāves neesot bijis satraukts, norāda prokurori. Viņš sācis kaldināt plānus, kā atbrīvoties no līķa. 

Vīrietis arī esot "seksualizējis" slepkavību, jo pavisam drīz pēc tās internetā skatījies pornogrāfiju, kā arī uzņēmis intīma rakstura fotogrāfijas ar nogalināto sievieti.

Nākamajā dienā vīrietis aizgāja uz tikšanos ar citu iepazīšanās aplikācijā sastaptu sievieti, kamēr Mileinas mirstīgās atliekas joprojām atradās viņa viesnīcas istabā.

Vīrietis tiesā nesniedza pierādījumus par labu savam nevainīgumam, norāda BBC. Viņš apgalvoja, ka Mileina esot mirusi "skarba seksa" laikā.

Vīrietis neizrādīja nekādas emocijas, kad tika nolasīts tiesas lēmums atzīt viņu par vainīgu slepkavībā. Piespriesto sodamēru plānots paziņot nākamā gada 21.februārī.

Mileinas nāve izraisīja sašutumu Jaunzēlandes sabiedrībā, jo slepkavības tur notiek reti. Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna atvainojās Mileinas ģimenei.

Jaunās sievietes vecāki no Lielbritānijas bija ieradušies uz tiesas sēdi Jaunzēlandē. Viņas tēvs sacīja, ka meitas "barbariskā" noslepkavošana esot "sagrāvusi" ģimenes locekļu dzīves.

"Greisa bija mūsu saulstariņš. Mums viņas mūžam pietrūks," teica tēvs.

Mileina pēc augstskolas absolvēšanas bija devusies ceļojumā apkārt pasaulei. Sešas nedēļas viņa aizvadīja Dienvidamerikā un pēc tam devās uz Jaunzēlandi, kur pirms nāves bija pavadījusi divas nedēļas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu