Uz lielā ekrāna franču komēdija "Dubultā dzīve"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dubultā dzīve"
"Dubultā dzīve" Foto: publicitātes

Šogad Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros tika demonstrēta franču komēdija "Dubultā dzīve" (Non-Fiction) par moderno intelektuāli, kurš pa dienu strādā klasiskā grāmatu izdevniecībā, bet vakarā gultā grāmatas lasa planšetē. Godalgotā režisora Olivjē Asajasa (Olivier Assayas) filma kinoteātros no 21. novembra.

Filma ir par mūsdienu Parīzes intelektuāļu loku, kurā ierasto sarunu un manieru izsmalcinātības aizsegā dzīvi piezemē mūžsenā eksistenciālā trauksme, banālas krāpšanas, vilšanās un straujā laikmeta izvirzītās prasības. Savukārt daiļdarbi izrādās vien autora gaitu pieraksti, kuru publiskošanu ne prātā nav nācis saskaņot ar iesaistītajiem. Šādu literatūru vairs nevēlas pieņemt veiksmīgs grāmatu izdevējs, kurš norūpējies par e-vidi un sociālajiem medijiem, bet novārtā nav atstājamas arī attiecības - ar paša sievu un ne tikai.

Komēdijas "Dubultā dzīve" scenārijs ir pilns pašironijas, kontrastējošu redzējumu un trāpīgu atsauču. Turklāt filma uzņemta uz 16 mm un 35 mm kinolentes, kas savā nelielajā graudainumā izceļ Parīzes intelektuāļu džemperus, kas diskrēti iegādāti kādā no ekskluzīvo zīmolu veikaliem. Tas sasaucas ar apzīmējumu, kas parādās vairākos rakstos par šo filmu - "trčs franēais" jeb ļoti franciska.

Pats režisors Olivjē Asajass filmu asprātīgi raksturojis kā "kārtējā saldsērīgā franču komēdija", lai gan tā tikusi nominēta Venēcijas kinofestivāla galvenajai balvai "Zelta Lauva", atzinīgi novērtēta Toronto un iekļauta vairāku kinofestivālu programmās. Rakstnieks un žurnālists Pauls Bankovskis portālā "Kino Raksti" par filmu teicis: "Kārtējais mēģinājums uzņemt filmu par rakstnieku un viņa attiecībām ar izdevēju šoreiz, pārmaiņas pēc, sanācis viegls, izklaidējošs un ļoti… francisks, lai ko tas arī nozīmētu."

Filmu demonstrē kinoteātris "Kino bize".

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu