Balcers: Tas bija kā sitiens pa seju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Belleville Senators/Facebook

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē gūtais ceļgala savainojums bija kā sitiens pa seju, sarunā ar "The Athletic" sacīja Rūdolfs Balcers.

Pašlaik 22 gadus vecais uzbrucējs ceļgalu savainoja nedēļu pirms NHL sezonas sākuma.

"Tas bija kā sitiens pa seju," neveiksmi NHL pirmssezonas trešajā pārbaudes spēlē atceras Balcers.

Vienā no trim NHL pirmssezonas pārbaudes spēlēm Balcers izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Eksperti paredzēja Latvijas hokejistam vietu NHL kluba Otavas "Senators" uzbrucēju trešajā maiņā.

"Cerēju, ka tas būs kaut kas mazs," par traumas nopietnību teica Balcers. "Mēģināju spēlēt nākamajā maiņā, taču sajūta ceļgalā nebija laba. Ārsti pēc tam pateica, ka kādu laiku nevarēšu spēlēt."

Balcers laukumā atgriezās pēc pusotra mēneša, pirmajā spēlē gūstot divus vārtus un kaldinot Otavas fārmkluba Belevilas "Senators" uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē.

"Tās bija smagas sešas nedēļas bez hokeja, taču esmu priecīgs atkal būt laukumā,"

teica Balcers, kurš šobrīd spēļu prakses nolūkos nosūtīts uz AHL, kur viņš trīs spēlēs guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Belevilas "Senators" galvenais treneris Trojs Mens (Troy Mann) uzskata, ka Balcera divi gūtie vārti pirmajā spēlē pēc atgūšanās no traumas "pasaka daudz par viņa prasmēm un spēju veidot momentus."

Mens prognozē, ka vajadzīgas divas nedēļas, lai Balcers pilnība atgrieztos vajadzīgajā spēļu ritmā.

"Man pieredze saka, ka kājas atkal sāks darboties kā nākas, kad būs aizvadīti seši mači divās nedēļās."

Balcers pagājušajā sezonā debitēja NHL, kopumā aizvadīja 36 spēles, guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, bet AHL 43 mačos viņš izcēlās ar 31 punktu (17 vārti + 14 piespēles).

Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Balcers bija viens no Latvijas izlases līderiem. Šogad viņš septiņās spēlēs guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet pērn astoņās spēlēs viņa kontā 4+2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu