Simfoniskā metāla projekts "Oceanpath" izdod jaunu albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Oceanpath"
"Oceanpath" Foto: publicitātes

Latvijas metālmūzikas gada balvas laureāti, "Zelta mikrofona" nominanti, komponista, ģitārista un vokālista Artūra Šteinberga simfoniskā metāla projekts "Oceanpath" nāk klajā ar pilnmetrāžas albumu "No Man's Land". Jau tagad albums pieejams populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tostarp Spotify un iTunes.

"Albums ir kā ceļojums cauri drūmai fantāzijas valstībai, kurā sastopas maģija, teiksmaini tēli, tiek radītas leģendas… un pašu rokām tās sadragātas," teikts grupas preses paziņojumā.

“Mūzika atnāca pati, taču tai bija nepieciešams piešķirt veidolu. Ar melodijām un dziesmu tekstiem radot iespaidīgus tēlus un ainas, albums "No Man's Land" ļauj tā klausītājam piedzīvot kādas pasaules iznīcību, un, sekojot pulksteņa rādītāju ritējumam atpakaļgaitā, atklāt tās agrāko godību… lai tomēr beigās viss sabirztu putekļos,” par albuma tapšanu stāsta Artūrs Šteinbergs.

Visas dziesmas tapušas kā Artūra un Džeinas Šteinbergu kopdarbs. 

"Oceanpath" - visas dziesmas tapušas kā Artūra un Džeinas Šteinbergu kopdarbs
"Oceanpath" - visas dziesmas tapušas kā Artūra un Džeinas Šteinbergu kopdarbs Foto: publicitātes

“Artūra mūzika pati ir pilnasinīga un dzīvotspējīga, un nepieciešams atrast vien īstos vārdus, lai piešķirtu tai elpu un dvēseli. Albums "No Man's Land" ir tumšu pasaku apkopojums labākajās simfoniskā metāla tradīcijās, un esmu pārliecināta, ka tas aizpildīs  šobrīd patukšo šī žanra plauktiņu Latvijas metālmūzikas scēnā,” atklāj Džeina Šteinberga.

Noklausies albumu.

Albuma ierakstā piedalījās Artūrs Šteinbergs (vokāls, soloģitāra, ritma ģitāra), Džeina Šteinberga (taustiņi), Laima Krīgere (vokāls), Elīna Zeiliņa (bungas), Roberts Bernis (bungas), Liene Veidemane (basģitāra), kā arī Lelde Sēklīte (runātais vārds). Ierakstīts studijā KS Records. Albuma dizainu veidoja Juris Mežeckis un Valdis Bērzvads. 

Artūra Šteinberga projekts ir viens no retajiem simfoniskā metāla žanra pārstāvjiem Latvijas mūzikas scēnā. 2018. gadā ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu izdotais debijas albums simfoniskā folkmetāla garā "Elementi" tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai roka vai metāla kategorijā, savukārt grupa saņēma Latvijas metālmūzikas gada balvu kā labākā koncertgrupa.




Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu