Ebreju kolonisti Rietumkrastā uzbrukuši pieciem palestīniešu ciematiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Ebreju kolonisti aizvadītajā naktī uzbrukuši pieciem ciematiem Izraēlas okupētajā Rietumkrastā, aizdedzinājuši tur automašīnas un olīvkokus un apķēpājuši mājas ar grafiti, piektdien paziņojušas palestīniešu amatpersonas.

Nāblusas apgabala preses pārstāvis sacīja, ka ebreju kolonisti aizdedzinājuši piecas automašīnas un apķēpājuši ar uzrakstiem vēl 20 transporta līdzekļus.

Ciemata iedzīvotāji publicējuši sociālajos medijos fotogrāfijas, kurās redzami nodarītie postījumi.

Izraēlas policija paziņoja, ka izmeklē šo lietu un uz ciematiem tiks nosūtītas policijas un armijas vienības.

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi un uzskata ebreju apmetnes okupētajās palestīniešu teritorijās par nelikumīgām.

Rietumkrastā līdzās gandrīz trim miljoniem palestīniešu dzīvo arī simtiem tūkstošiem ebreju, kas tur apmetušies gadu gaitā.

Radikāli noskaņotie ebreju kolonisti rīko uzbrukumus palestīniešu ciematiem, šādi atriebjoties par palestīniešu kaujinieku uzbrukumiem vai Izraēlas varasiestāžu centiem ierobežot ebreju kolonistu apmetņu plešanos plašumā. Taču pagaidām nav skaidrs, kas izprovocēja pēdējos uzbrukumus.

Tikmēr Gazas joslā palestīniešu varasiestādes šodien paziņoja, ka 40 gadus vecs vīrietis miris no ievainojumiem, ko šomēnes guva Izraēlas gaisa uzlidojumā, kurā tika nogalināti astoņi šī vīrieša ģimenes locekļi.

Uzlidojumā gāja bojā divas sievietes un pieci bērni, kas jaunāki par 13 gadiem, un viens vīrietis.

Izraēlas armija paziņoja, ka uzlidojums bija vērsts pret grupējuma "Islāma džihāds" militāro infrastruktūru, un armija negaidīja, ka tur varētu atrasties civiliedzīvotāji.

Armija informēja, ka sākta notikušā izmeklēšana.

Kārtējais vardarbības uzliesmojums sekoja izraēliešu uzlidojumam pagājušajā otrdienā, kurā tika nogalināts viens no "Islāma džihāda" militārā spārna komandieriem. Uz to palestīniešu kaujinieki reaģēja ar masveidīgu Izraēlas teritorijas apšaudīšanu ar raķetēm.

Pāris dienu laikā uz Izraēlu no Gazas joslas tika izšautas vairāk nekā 450 raķetes, bet Izraēlas uzlidojumos nogalināti 35 palestīnieši.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu