Turcija sagūstījusi "Islāma valsts" kaujinieku, Krievijas un Vācijas teroraktu plānotāju (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Viens no teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem, kurus Turcijas spēki sagūstīja Sīrijā, identificēts kā galvenais plānotājs uzbrukumiem Krievijā un Vācijā, paziņojis Turcijas iekšlietu ministrs Sileimans Soilu.

Turcija pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka aizturējusi svarīgu "Islāma valsts" locekli, bet viņa vārdu neatklāja.

Soilu intervijā laikrakstam "Hurriyet" atklāja, ka aizturēts Jusufs Huba, kurš esot izplānojis un devis rīkojumu īstenot uzbrukumu Krievijā 2018.gadā un uzbrukumu lielveikalam Vācijā.

Ministrs sacīja, ka aizturētais ir arī pazīstams ar vārdu Abu Džihads Aldins Alnasirs Ubejde. Viņš tiek nopratināts Sīrijā teritorijā, kuru kontrolē Turcijas spēki.

Soilu sacīja, ka aizturētais ir augsta ranga "Islāma valsts" loceklis un ir pazīstams spridzinātājs, bumbu izgatavotājs un pašnāvnieku uzbrukumu plānotājs.

Nav skaidrs, par kādu uzbrukumu Krievijā ministrs runāja.

Vācijā 2017.gadā lielveikalā Hamburgā 26 gadus vecs palestīnietis nogalināja vienu cilvēku un ievainoja sešus.

Turcija ir paziņojusi, ka aizturējusi vairākus bijušā "Islāma valsts" līdera Abu Bakra al Bagdadi tuviniekus, tostarp vienu no viņa sievām, māsu un meitu.

Abu Bakrs al Bagdadi 26.oktobrī gāja bojā ASV īpašo uzdevumu vienības operācijā Sīrijas ziemeļrietumos Idlibas provinces Barišas pilsētā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu