Pavisam intīmi: plastiskā operācija "tur lejā"... (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Dzimumorgānu izskatu un funkcionalitāti var mainīt virkne dažādu faktoru - dzīve pēc grūtniecības var nebūt tāda pati, kā iepriekš, turklāt arī vecums un veselības stāvoklis dara savu. Runa nav tikai par estētiskiem apsvērumiem, jo var samazināties jūtīgums un palielināties sausuma sajūta, kas izraisa diskomfortu un tuvību padara par īstām mokām. Par sievietēm, kuras dažādu apsvērumu dēļ izlēmušas vērsties pie plastiskā ķirurga, vēsta portāls "Rambler".

Tatjana - dzemdes izņemšana un "otrās jaunības" iegūšana

Sieviete stāsta, ka pēc otrajām dzemdībām viņu piemeklējis dzemdes noslīdējums. "Toreiz veikt operāciju baidījos - biju jauna un muļķīga," atminējusies Tatjana. Tagad sieviete iesaka nekādā gadījumā "nestiept gumiju" ar savas sievišķās veselības uzturēšanu, jo tas esot viņas dzīves kvalitāti "noslidinājis līdz nullei". 

"Neko nedarīju tik ilgi, līdz neko vairs nebija iespējams glābt. Man sākās menopauze un ginekoloģe ieteica izņemt nevajadzīgo orgānu," atklāj sieviete. 

Sagatavošanās periodā ārste Tatjanai ieteikusi pie viena veikt arī maksts rekonstrukciju un savilkt tās sieniņas. Sākotnēji sievietei tas esot šķitis lieki - kam gan šāda operācija sievietei, kura tuvojas 60 gadu vecumam? Galu galā ginekoloģe esot viņu pierunājusi - ja reiz jāveic viena operācija, kādēļ lai nepiekristu papildus manipulācijām?

"Rezultāts pārsniedza visu, ko biju gaidījusi! Pēc aptuveni desmit gadu pārtraukumu manā laulības dzīvē atgriezās fiziska tuvība, turklāt atklājās, ka varu ne tikai apmierināt savu vīru, bet arī gūt baudu pati, par ko jau biju aizmirsusi," stāstījusi Tatjana.

Irina - kaunuma lūpu rekonstrukcija savam komfortam

Irina stāsta, ka "kad cilvēki dzird par šāda veida operāciju, viņi parasti viszinoši smīn un saka, ka sieviete ir pārlieku apsēsta ar savu intīmo skaistumu". Viņa gan atklāj, ka runa nav tikai par estētisko baudījumu. Irina jau pusaudzes vecumā atklājusi, ka apakšveļā izskatās savādāk, kā citas meitenes. "Papildus tam, kas ir visām meitenēm, man bija papildus pauguriņš," stāsta sieviete.

Kad Irina sākusi seksuālo dzīvi, viņa novērojusi, ka vīrieši nemaz nepamana, ka viņa izskatās citādāk, kā vairums sieviešu. Problēmas gan sākušās pēc pirmajām dzemdībām - pārlieku garās kaunuma lūpas izstiepušās vēl garākas un radījušas fizisku neērtību. Sāpes sagādājušas arī dzimumattiecības.

Irina izšķīrusies par labu plastiskajai operācijai. Tā ilgusi vien pusstundu, taču pēc tās sieviete veselu nedēļu nav drīkstējusi sēdēt. Pēc divām nedēļām pazudušas izšķīstošās šuves un jau mēnesi pēc labioplastikas sieviete atkal drīkstējusi atsākt seksuālo dzīvi.

"Vīram manā izskatā viss patika un viņš bija pret operāciju, taču, galu galā, viņš pacietīgi gaidīja līdz atlabstu un vairs neko nav teicis," atklāj Irina.

Sieviete teikusi, ka "visvairāk baidījos, ka nožēlošu operāciju, taču tagad, pēc nedaudz vairāk kā gada, esmu sajūsmā! Tik pašpārliecināta un normāla nebiju jutusies kopš bērnības".

Jekaterina - epiziotomijas seku likvidēšana

Jekaterinai pirmajās dzemdībās veica epiziotomiju - ķirurģisku griezienu muskuļu zonā starp maksti un anālo atveri jeb starpenē dzemdību laikā, lai palielinātu vaginālo atveri, kas savukārt palīdzētu mazulim piedzimt.

"Nezinu, vai man nepaveicās ar ārstu vai kaut ko salaidu grīstē pati, taču šuves sāka strutot un pēcāk brūce saauga nelīdzeni un neglīti, ar manāmām rētām," atklāj sieviete. Lai arī veselības traucējumu nebija, cietusi Jekaterinas pašpārliecinātība un sekojoši - seksuālā dzīve.

Sieviete vērsusies pie ārsta, kas pastāstījis, ka viņai priekšā gaidāma pusotru stundu gara operācija un nedēļa stacionārās aprūpes. Šoreiz ārsts esot veicis darbu tā, ka šuves tikpat kā nav bijušas pamanāmas. Nu sieviete stāsta - lai arī izlēmusi veikt operāciju pati sevis dēļ, viņu priecējusi arī vīra reakcija.

"Nu izskatās, it kā nemaz nebūtu dzemdējusi!", atklājusi sieviete.

Ņina - jaunavības plēves rekonstrukcija

"Bērnībā guvu nopietnu traumu - neveiksmīgi nokritu, kā rezultātā plīsa arī jaunavības plēvi," stāsta sieviete. Apmeklētais ārsts meitenes mātei teicis, ka nav noticis nekas briesmīgs - mazliet asiņošanas un viss. Tiesa, sieviete notikušo nav spējusi viegli aizmirst - viņu mocījis nepilnvērtības komplekss.

"Draudzenes stāstīja par savām pirmajām reizēm, taču es zināju, ka uz maniem palagiem asiņu nekad nebūs, neskatoties uz to, ka manam nākotnes vīram bija jākļūst par manu pirmo un vienīgo," ar pārdomām dalījusies Jekaterina. Kad viņas attiecības ievirzījušās nopietnākā gultnē, viņa izlēmusi, ka vēlas atgriezt bērnībā zaudēto ar operācijas palīdzību.

Lai neizraisītu aizdomas, sieviete vērsusies klīnikā citā pilsētā un līgavainim samelojusi par komandējumu. Operācija bijusi ātra un viegla, taču tai sekojis atkopšanās mēnesis, kura laikā viņa nav drīkstējusi sēdēt, tikai apgulties. Neskatoties uz to, sieviete bijusi pilnībā gatava kāzu naktij.

"Jaunavības atjaunošana man kļuva par taisnīguma atjaunošanu. Pēc pirmās kāzu nakts vīram neradās jautājumi par to, vai tiešām esmu viņa pirmā," stāsta sieviete, atklājot, ka viņai šis apstāklis gan bijis svarīgāks, kā viņas līgavainim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu