Viļānu novadā par teju 1,6 miljoniem rekonstruēs grants ceļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Grūti izbraucams lauku ceļš
Grūti izbraucams lauku ceļš Foto: Elmo Riig / Sakala

Viļānu novada pašvaldības noslēgusi līgumu par grants ceļa Malta-Broki-Lielie Tuči-Lucāni-Kristceļi pārbūvi, kas kopumā izmaksās 1 585 570 eiro, informēja pašvaldībā.

Būvdarbus objektā veiks SIA "Ceļi un tilti", un līguma kopējā summa ir 1 568 096 eiro. Autoruzraudzības pakalpojumu pārbūves laikā sniegs SIA "RK projekti" par 1210 eiro, bet būvuzraudzību nodrošinās SIA "RoadLat", un līguma summa ir 16 193 eiro.

Savukārt projekta kopējās izmaksas ir 1 585 570 eiro, no tām publiskais Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums ir 720 000 eiro. 

Būvdarbu veicējs jau novembrī plāno sākt uzmērīšanas un nospraušanas darbus, caurteku demontēšanu un uzstādīšanu, grāvju tīrīšanu, atsevišķu koku un krūmu zāģēšanu. 

Labojamie ceļi novadā izvēlēti, ņemot vērā vairākus aspektus. Piemēram, izvēlēti tie ceļi vai ceļu posmi, pa kuriem nokļūst pie uzņēmumiem, saimniecībām vai saimnieciskās darbības veicējiem, kas saistīti ar lauksaimniecības produktu ražošanu un pārstrādi. Tāpat ņemts vērā, vai ceļš tiek pārbūvēts vienlaicīgi ar pievadceļu, ko nodrošina kooperatīvās sabiedrības un lauku saimniecības. Izvērtēti arī citi aspekti.

Ceļš tiek sakārtots, lai veicinātu uzņēmējdarbību un saglabātu apdzīvotību lauku teritorijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu