Sena "Jumpravas" dziesma atdzimst jaunā skanējumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Jumprava"
Grupa "Jumprava" Foto: Dagmāra Legante

Normunds Pauniņš, Atis Ieviņš, Kristīne Zadovska, Ainārs Mielavs, Juris Kaukulis, Antra Stafecka, Ozols un Ieva Kerēvica - "Jumpravas" mūzikas draugi, kuri kopā ar grupu vienojušies dziesmā "Lēna upe", piešķirot šai 90. gadu sākumā radītajai kompozīcijai jaunu vērtību un skanējumu.

90. gadu sākumā grupas "Jumprava" dziesma "Lēna upe" tapusi, godinot aizgājušo mūziķu piemiņu. Šī Aigara Krēslas un Nataradžas komponētā dziesma tagad ieguvusi jaunu skanējumu un vērtību kopā ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem un aranžijas autoru Gintu Stankeviču. Tās jaunais ieraksts ir dāvana grupai "Jumprava" 35. jubilejā no pārējiem tās izpildītājiem.

“Deviņdesmito gadu sākumā piedzīvojām sāpīgus zaudējumus mūziķu vidū, kā rezultātā tapa dziesma “Lēna upe”. Gatavojoties jubilejas koncertam, esam sapulcējuši savus draugus - mūziķus, lai piešķirtu šai dziesmai jaunu, spēcīgu skanējumu - kā atgādinājumu sev un citiem novērtēt to, kas mums ir šodien un izbaudīt šo kopā būšanas laiku. Mēs, grupa "Jumprava", esam no sirds priecīgi, ka šie lieliskie mūziķi vienojās ar mums kopīgā dziesmā un deva šai senajai dziesmai svaigu elpu,” atklāj dziesmas mūzikas autors Aigars Krēsla. Dziesmas teksta autors ir Nataradža.

Dziesmai "Lēna upe" tapusi arī jauna video versija - studijas ieraksts kopā ar grupu un dziesmas izpildītāju sastāvu.

Video: "Lēna upe".

Atgādinām, ka ceturtdien, 28. novembrī, grupa "Jumprava" atzīmē savu 35 gadu jubileju koncertā "XO", kas notiks Arēnā Rīga. Biļetes vēl var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē, bet, jāatzīmē, ka palikušas vien 3. līmeņa sēdvietas - pārējās sēdvietas un visas stāvvietas ir izpārdotas.

Foto: Grupas "Jumprava" albuma "Insomnia" izdošanas un vinila plates "Pilsēta" pārizdošanas svētki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu