Tallinā taps Baltijā lielākā un modernākā kinopilsēta (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tallinn Film Wonderland"
"Tallinn Film Wonderland" Foto: Tallinn Film Wonderland

Tallinā tiks veidots Baltijā lielākais un modernākais kinoražošanas centrs, kur jau 2022. gadā varētu sākties pirmo filmu uzņemšana.

Tas taps sadarbībā starp Igaunijas galvaspilsētas pašvaldību un kompāniju "Tallinn Film Wonderland", ko pirms vairāk nekā trim gadiem nodibināja igauņu kinonozares uzņēmumi.

"Ir skaidrs, ka daudzi starptautiski kinoindustrijas uzņēmumi un režisori ir ļoti ieinteresēti uzņemt filmas šajā reģionā, un mēs nedrīkstam palaist garām šīs iespējas," uzsvēris Tallinas vicemērs Aivars Rīsalu.

Projekta pirmajā posmā Tallinas Paljasāres pussalā iecerēts uzcelt trīs studijas ar palīgtelpām dekorāciju un kostīmu darināšanai un izveidot infrastruktūru, otrajā - veidot sabiedrisko zonu, kur cilvēki varēs pavadīt brīvo laiku, kā arī izbūvēt vairāk telpu kino ražošanai un izveidot biroju kompleksu., informēja "Tallinn Film Wonderland".

Tuvākajos gados Tallina ar galvaspilsētai piederošās komercsabiedrības "Tallinna Toostuspargid" starpniecību plāno investēt šai projektā aptuveni piecus miljonus eiro, lai veicinātu ekonomisko attīstību un jaunu darba vietu veidošanu kultūras nozarē. 

Tālākā nākotnē Paljasārē domāts veidot mūsdienīgu kvartālu ar dzīvojamajām ēkām un komercbūvēm. 

Kā pastāstījis "Tallinn Film Wonderland" vadītājs Grens Normetss, visa "Tallinas Holivuda" aizņems piecarpus hektārus, studiju komplekss - aptuveni 3500 kvadrātmetrus, bet triju studiju telpu kopējā platība būs 2900 kvadrātmetri, turklāt lielākā no tām būs 14 metrus augsta un aizņems 1200 kvadrātmetrus.

"Saskaņā ar mūsdienu prasībām, jo augstāka ir studija, jo lielākas iespējas tajā īstenot pašas drosmīgākās fantāzijas,"

viņš piebildis.

Igaunijas Kinoinstitūta valdes locekle Edīte Sepa izteikusi pārliecību, ka šādas kinopilsētiņas izveide dos pozitīvu ieguldījumu ekonomikā un palīdzēs atrisināt daudzas tehniskās problēmas, kas līdz šim traucējušas gan pašmāju, gan ārvalstu kino veidotājiem īstenot savas radošās ieceres Igaunijā.

Igaunijas kinokompānijas ar lielu nepacietību gaida jauno studiju kompleksu, kurā ar mūsdienīgām tehnoloģiskajām iespējām varēs veidot jebkādas dekorācijas un filmēt visdažādākās ainas, attēlojot gan okeāna vidi, gan Visuma plašumus. 

"Pirmām kārtām tas mums dos brīvību, jo varēsim izdomāt lietas, ko gribam uzņemt. Mēs domāsim pavisam citādi, kad mums būs šāda studija," izteicies kinostudijas "Allfilm" producents Ivo Felts.

Foto: Tallinā taps Baltijā lielākā un modernākā kinopilsēta.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu