Džokera komponiste: "Fīnikss daudz improvizēja uz vietas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džokers
Džokers Foto: kadrs no filmas

Intervijā kino portālam "Gold Derby" filmu studijas "Warner Bros." jaunās filmas "Džokers" ("Joker") mūzikas komponiste Hildura Gudnadotira (Hildur Guðnadóttir) atklāj vairākas interesantas detaļas. "Filmā ir dažas epizodes, ka nemaz nebija scenārijā," viņa saka. 

Gudnadotira, kas ir islandiešu čelliste un komponiste, kas uzstājusies arī Rīgā, minētajā intervijā stāsta, ka vairākās vietās filmā galvenās lomas atveidotājs Hoakins Fīnikss (Joaquin Raphael Phoenix, 44), ieklausoties viņas mūzikā, improvizējis uz vietas. 

Video: Intervija ar komponisti (angļu val.) 

Fīnikss, kas iejuties sociopāta, masu slepkavas un šizofrēniķa Džokera lomā, filmēšanas laukumā ieklausījies mūzikā un izmantojis to, lai attīstītu Džokera tēlu.

"Viņš man pirms dažām nedēļām atzina, ka viņam bija problēmas atrast pārēju no Artūra un Džokeru,"

viņa saka.

"Mūzika bija atslēga šajā procesā. Viņi filmēja daudzas epizodes mūzikas pavadībā. Filmā ir vairākas vietas, ka scenārijā nemaz nebija - tās radās uz vietas improvizējot pie mūzikas."

Viena no šādām vietām ir deja vannasistabā pēc pirmās slepkavības. 

Foto: Hoakins Fīnikss filmas "Džokers" pirmizrādē Venēcijā.

Režisora Toda Filipsa (Todd Phillips) filma vēsta par komiksu varoņa Betmena ienaidnieku Džokeru. Darbība notiek pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā. Klauns Arturs Fleks (Arthur Fleck) 1981. gadā pārceļas uz Gotemas pilsētu pie mātes, cenšas piepelnīties kā komiķis. Pēc vairākiem incidentiem Fleks sāk kļūt bīstams, pārvēršoties par noziedznieku, kuru pilsēta sāk iepazīt kā Džokeru.

Vēl lomās Zasi Betsa (Zazie Beetz) un Roberts Deniro (Robert De Niro).

Noskaties filmas reklāmas rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu