Salonā "Aminori" Ditas Lūses izstāde "Telpa. Gaisma. Klusums" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dita Lūse
Dita Lūse Foto: Baiba Bajindire, Izdevniecība Aminori

Salonā "Aminori" (Kr. Valdemāra ielā 69) no 27. novembra skatāma Ditas Lūses izstāde "Telpa. Gaisma. Klusums". Izstāde būs aplūkojama līdz 10. janvārim.

Izstādes atklāšana - otrdien, 26. novembrī, plkst. 18:00. Interesenti laipni aicināti uz tikšanos ar mākslinieci.

Darbi, kas izstādīti, izvēlēti domājot par tumšāko laiku gadā, par klusumu, kurā gremdēties pirms Ziemassvētkiem un gadu mijas, par gaismu, pēc kuras visi ilgojamies. Tā ir viena no tēmām, pie kuras māksliniece strādā jau vairākus gadus, atspoguļojot gaismas kā tēla dažādo raksturu un ietekmi uz telpu un laiku.

Dita Lūse "Centrālā eja"
Dita Lūse "Centrālā eja" Foto: publicitātes

"Mani saista gaismas, telpas un laika emocionāla iedarbība glezniecībā. Gaismas ņirboņa izceļ vai arī, gluži pretēji, klusina telpu, piešķir videi atmosfēriskumu. Laiks kā pagātnes klātbūtne ir klātesošs flīžu rakstos, marmora grīdu musturos un ažūros metālkalumos. Un telpa sniedz to klusumu un vienatni, ko es, tāpat kā daudzi citi, meklēju šajā steidzīgajā laikā," atzīst pati māksliniece Dita Lūse. "Šajā izstādē dominē darbi ar ornamentu rakstiem - gan tādēļ, ka man likās interesanti tos redzēt vienkopus, koncentrētākā veidā, gan arī tādēļ, ka ornamentu motīvi "ievelk". Ar acīm sekojot ornamentu rakstiem, var aizmaldīties domās, pazaudēt sevi, vai, gluži pretēji, pabūt vienatnē ar sevi un ārpus laika."

Par Ditu Lūsi

Māksliniece ir beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļā un studējusi ASV Viskonsīnas štata universitātes La Crosse mākslas koledžā. Ditas Lūses darbi pēdējos gados ir guvuši atzinību vairākos starptautiskos konkursos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu