Lielbritānijas galvenais rabīns uzskata Korbinu par "nepiemērotu augstajam amatam" (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas galvenais rabīns Efraims Mirvis
Lielbritānijas galvenais rabīns Efraims Mirvis Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas galvenais rabīns Efraims Mirvis otrdien laikrakstā "The Times" paudis viedokli, ka leiboristu līdera Džeremija Korbina attieksme pret partijas virzienā vērstajām apsūdzībām antisemītismā dara viņu "nepiemērotu augstajam amatam".

Mirvis pavēstīja, ka Leiboristu partijā ieplūdusi "jauna inde", ko sankcionējusi augstākā partijas vadība, un rezultātā Lielbritānijas ebreju kopiena ir pamatoti nobažījusies pirms 12.decembrī gaidāmajām pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām.

Korbina apgalvojumus, ka viņš stingri pievērsies apsūdzībām antisemītismā, rabīns nodēvēja melīgiem izdomājumiem un pārmeta Korbinam neveiksmi partijas vadīšanā.

"Veids, kādā vadība risināja pret ebrejiem vērsto rasismu, nav savienojams ar britu vērtībām, ar kurām mēs tik ļoti lepojamies," rakstīja Mirvis.

"Cik aizspriedumainam ir jābūt Viņas Majestātes opozīcijas līderim, lai tiktu atzīts par nepiemērotu amatam?" jautāja Mirvis.

Rabīns piebilda, ka nav viņa atbildība ieteikt, par ko kuram nākamajās vēlēšanās jābalso, bet viņš deva padomu visiem cilvēkiem balsot saskaņā ar savu sirdsapziņu.

Korbins, kurš 2015.gadā tika ievēlēts par leiboristu līderi, ir noliedzis pārmetumus antisemītismā un solījis izskaust šo problēmu, apgalvojot, ka partijā tā nav plaši izplatīta.

Taču vairāki deputāti ir pametuši partiju, kā iemeslu minot tieši antisemītismu.

Reaģējot uz rabīna komentāriem, Leiboristu partija uzsvēra, ka Korbins visu dzīvi cīnījies pret antisemītismu un darījis skaidri zināmu, ka antisemītismam nav vietas Leiboristu partijā un sabiedrībā.

"Leiboristu valdība garantēs ebreju kopienas drošību, aizstāvēs un atbalstīs ebreju dzīves veidu un cīnīsies pret pieaugošo antisemītismu mūsu valstī un Eiropā," solīja partija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu