Cenšas pierādīt, ka Krievijā ražotie tramvaji atbilst ES prasībām (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" vēl turpina darbu, lai pierādītu, ka jauno Krievijā ražoto pilsētas tramvaju tehniskie parametri atbilst Eiropas Savienības (ES) prasībām, izriet no domes amatpersonu teiktā preses konferencē.

Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa ražotus tramvajus pilsētai piegādā uzņēmums "Railvec" no Lietuvas. Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) pastāstīja, ka tuvākajā laikā uz pilsētu tiks piegādāts pēdējais - astotais - līgumā pilsētai paredzētais tramvajs.

Viņš skaidroja, ka pašlaik notiek darbs ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, "lai viņus pārliecinātu, ka tramvaju tehniskie rādītāji un parametri atbilst tām prasībām, kas ir spēkā ES". Tas nozīmē, ka ir veikta tramvaju ekspertīze, un aģentūrai saskaņošanai nosūtīta nepieciešamā informācija. Politiķis uzsvēra, ka dažādas pārbaudes notiek, lai pašvaldība kāda neizdarības dēļ nezaudētu līdzekļus.

Gan Lāčplēsis, gan pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) vairījās prognozēt, kad jaunais sabiedriskais transports sāks kursēt pilsētā. Domes priekšsēdētājs pauda, ka sīkāka informācija varētu būt pieejama pēc mēneša vai pusotra.

Jaunie tramvaji jau pašlaik varētu kursēt 2.maršrutā. Citos maršrutos tie varēs kursēt pēc renovācijas darbu pabeigšanas.

Kā ziņots, Daugavpils dome tika nolēmusi pirkt Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa ražotus tramvajus, ko pašvaldības uzņēmumam "Daugavpils satiksme" piegādās Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma nodrošināšanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinājusi galvojumu.

Kopējā līguma summa ir 4 093 600 eiro.

Līgumā norādītais piegādes laiks bija jau 26.jūlijs, līdz ar to piegādātājs nepilda līguma noteikumus, iepriekš norādīja "Daugavpils satiksmē".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu