Lielbritānija nevarētu aizstāvēt Austrumeiropu no Krievijas uzbrukuma (10)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas sauszemes spēki Austrumeiropā konfliktā ar Krieviju būtu pilnībā pārmākti bruņojuma un ieroču ziņā, teikts Lielbritānijas domnīcas pētījumā.

Kā noskaidrots Karaliskā Apvienoto dienestu institūta (RUSI) pētījumā, armijai, kā arī

NATO sabiedrotajiem ir kritisks artilērijas un munīcijas trūkums, secinot, ka tā nevar noturēt drošas aizsardzības pozīcijas.

Lielbritānija kopā ar citām NATO valstīm ir izvietojusi savus spēkus Austrumeiropā un šobrīd Igaunijā dislocēti aptuveni 800 britu karavīri.

Taču RUSI pētījumā secināts, ka Lielbritānijas bruņotie spēki uguns jaudas ziņā kritiski atpaliek no Krievijas armijas.

Institūts analizēja militārās spējas iespējamā augstas intensitātes konfliktā starp NATO un Krieviju, kurā Lielbritānija solījusi piešķirt karadarbības divīziju.

"Šobrīd pastāv risks, ka Lielbritāniju, kas nespēj pienācīgi cīnīties, varas, kas draud ar eskalāciju, nostumtu lejā pa eskalācijas kāpnēm," teikts pētījumā.

Lielbritānija ir "pilnībā pārmākta bruņojuma un rādiusa ziņā", kā rezultātā ienaidnieka artilērija var netraucēti iznīcināt Lielbritānijas vienības.

Krievijas artilērijas un raķešu sistēmas jau ir pierādījušas savu spēku, 2014.gadā dažās minūtēs iznīcinot divus Ukrainas armijas bataljonus.

Lielbritānijas un NATO spēkiem ir ne tikai ierobežots skaits artilērijas vienību, bet arī trūkst munīcijas krājumu un transporta.

Kā norādīts pētījumā, Lielbritānijas sauszemes artilērijas atjaunināšana un modernizācija ir steidzama un kritiska prioritāte.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu