7 garšvielas pašsajūtas uzlabošanai ziemā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Foto: Pixabay

Garšvielu pievienošana ēdienam ne tikai papildina tā garšu un smaržu, bet arī palīdz dziedēt organismu. To veicina garšvielās atrodamās aktīvās vielas, kam var būt dažāda iedarbība, piemēram, antibakteriāla vai gremošanu veicinoša.

Šobrīd veikalos pieejama plaša garšvielu izvēle no visas pasaules un nevajadzētu baidīties tās izmantot ēdienkartē, jo, pareizi uzglabātas, garšvielas savas vērtīgās īpašības nezaudē. Ziemā organisms īpaši novērtēs sildošās un pat karsējošās garšvielas. Gada farmaceite 2019, "Apotheka" aptiekas vadītāja Laila Zālīte stāsta, kā garšvielas var uzlabot veselību, kā tās pareizi pievienot un kādiem ēdieniem tās vislabāk piestāvēs.

Garšvielas, kas palīdzēs svētku laikā

“Svētki nav iedomājami bez bagātīgi klāta galda, taču tas bieži vien nozīmē arī pārāk trekna un smaga ēdiena uzņemšanu, pie kā organisms nav pieradis ikdienā. Izvairīties no smaguma sajūtas, mazināt vēdera uzpūšanos un paātrināt vielmaiņu iespējams arī pavisam vienkārši – pievienojot ēdienam “pareizās” garšvielas, piemēram, koriandru, krustnagliņas un čili pulveri,” stāsta Laila Zālīte.

Raksta turpinājums
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu