HBO oficiāli apstiprina "Troņu spēles" priekšstāsta "House of the Dragon" uzņemšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Targarienu stāsts
Targarienu stāsts Foto: HBO/publicitātes

HBO visbeidzot kliedējis visas baumas un oficiāli apstiprinājis godalgotā seriāla “Troņu spēle” ("Game of Thrones") priekšstāsta “House of the Dragon” filmēšanu, kas tiks veidots pēc amerikāņu rakstnieka Džordža  R.R. Martina (George R.R. Martin) jaunākās grāmatas “Uguns un asinis” motīviem. Iepriekš, balstoties uz šo fantāziju grāmatu sēriju “Dziesma par ledu un uguni”, tika veidots pasaulslavenais un godalgotais seriāls “Troņu spēle”.

Plānots, ka priekšstāsts “House of the Dragon” tiks veidots desmit sērijās par Vesterosas Tārgarienu dinastiju un notikumiem, kas norisinājušies 300 gadus pirms seriāla “Troņu spēle” notikumiem un cīņas par dzelzs troni.

Video. Priekšstāsts (HBO).

Džordža R. R. Martina jaunākajā grāmatā “Uguns un asinis” tiek atklāts Targarienu dinastijas stāsts – vienīgā pūķu valdnieku dzimta, kas bēgot no nežēlīgā Valīrijas likteņa, pārcēlās uz Dieva aizmirsto Pūķakmens salu. Stāsts grāmatā sākas ar leģendu par iekarotāju Aegonu – Dzelzs troņa veidotāju.

Stāsts atklāj Targarienu dzimtas paaudžu stāstu, kas cīnījās, lai saglabātu Dzelzs troni, līdz pat pilsoņu karam, kas gandrīz sagrāva viņu dinastiju, nogalinot karali Aerisu. Dzīvi palika vien karaļa bērni Viseriss un Dinerīsa, kuri aizbēga pāri Šaurajai jūrai. Cenšoties iegūt armiju, ar ko no jauna iekarot Vesterosu, Viseriss izprecināja māsu Kalam Drogo, dotraki cilšu vadonim, taču viņa nepacietība izpelnījās Drogo dusmas, un tas viņu nogalināja. Dzimtas pēdējā atvase Dinerīsa centās atgriezt Dzelzs troni jau grāmatu sērijā “Troņu spēle”.

Priekštāsta sērijās plānots atklāt Targarienu dzimtas stāstu, atklājot daudz jautājumu, tostarp, par Dinerīsas trīs pūķa olu izcelsmi, kas viņai tika pasniegtas kā kāzu dāvana, laulājoties ar Kalu Drogo, no  kurām vēlāk ugunī dzima seriāla “Troņu spēle” pūķi.

Video: Targarienu stāsts.

Priekšstāsta sēriju līdzautori būs Džordžs R.R. Martins un Raiens Kondals (Ryan Condal). Priekšstāsta pilotsēriju režisors būs Migels Sapočniks (Miguel Sapochnik) un Raiens Kondals, kas kopā ar Džordžu R.R.Martinu un Vincu Geradisu (Vince Gerardis) darbosies arī kā topošā seriāla izpildproducenti.

Migels Sapočniks jau iepriekš strādājis pie seriāla “Troņu spēle” spilgtāko epizožu režijas, ieguvis "Emmy" apbalvojumu par izcilu režiju un DGA balvu par seriāla epizodes “Bastardu kauja” režiju. 2019.gadā nominēts arī "Emmy" apbalvojumam par seriāla epizodi “Gara nakts”, bet noslēdzošajā seriāla sezonā ieguva "Emmy" apbalvojumu par epizodēm “Hardhome” un “Ziemas vēji”. Kopumā M.Sapočniks strādājis pie vairākām seriāla “Troņu spēle” epizodēm gan piektajā sezonā, gan pēdējā - astotajā sezonā.

Video: “Bastardu kauja” (Battle Of The Bastards).

Godalgotais seriāls "Troņu spēle" astoņu sezonu laikā saņēmis 47 "Emmy" godalgas un kļuvis par vienu no populārākajiem seriāliem pasaulē.

Visas seriāla “Troņu spēle” astoņu sezonu sērijas un stāsti par visām septiņām karaļvalstīm, kas cīnījās par Dzelzs troni, pieejamas LMT mājas viedtelevīzijā.

Foto: Seriāla "Troņu spēle" (Game of Thrones) pēdējās sezonas kadri.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu