"Fox News" komentētājs iekuļas skandālā ar izteikumiem par Ukrainu un Krieviju (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Konservatīvās raidorganizācijas "Fox News" politikas komentētājs Takers Karlsons savā raidījumā, runājot par iesaldēto ASV palīdzību Ukrainai, paudis neizpratni, kāpēc viņam būtu jāsatraucas par Ukrainā notiekošo konfliktu. 

Uzreiz pēc tam viņš paziņoja, ka šajā situācijā "jūtot līdzi" Krievijai.

"Kāpēc lai man rūpētu, kas notiek konfliktā starp Ukrainu un Krieviju? Es nopietni runāju. Un kāpēc man nevajadzētu just līdzi Krievijai? Jo es to daru," ēterā sacīja Karlsons.

Karlsons vēlāk sacīja, ka esot jokojis, kaut arī video viņš īpaši uzsver, ka runājot nopietni.

Karlsona izteikumi izraisīja rezonansi sociālo tīklu lietotāju vidū. Viņa sacītais galvenokārt tika nosodīts.

Karlsona izteikumi bija saistīti ar skandālu, kas ir pamatā impīčmenta izmeklēšanai pret Trampu. Tā balstīta uz trauksmes cēlāja sūdzību, ka Tramps pārkāpis savas pilnvaras, izdarot spiedienu uz Ukrainu, lai ar tās palīdzību iedragātu savu politisko sāncensi Džo Baidenu.

Saskaņā ar vairāku līdz šim liecinājušo cilvēku teikto, Tramps licis noprast - ja Ukraina izziņos izmeklēšanu pret enerģētikas uzņēmumu, kurā Baidena dēls kādreiz bija valdes loceklis, viņš varētu apstiprināt gandrīz 400 miljonu dolāru vērtās palīdzības sniegšanu un uzaicināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski oficiālā vizītē Baltajā namā.

Septembrī ASV palīdzība tika nogādāta Ukrainai, taču nav notikusi ne izmeklēšana Ukrainā, nedz arī Zelenska vizīte ASV.

Karlsona viesis video redzamajā raidījumā bija Ričards Gudsteins, bijušais Hilarijas Klintones padomnieks. Viņi apsprieda impīčmenta izmeklēšanu pret Trampu.

Gudsteins atsaucās uz ASV vēstnieka ES Gordona Sondlenda liecību, ka Trampam "pilnīgi vienalga" par iespējamo korupciju Ukrainā. 

Takers jau iepriekš izcēlies ar līdzīgiem izteikumiem. Šī gada janvārī Takers savā raidījumā šķietami apšaubīja to, vai ASV būtu jādodas palīgā Latvijai, ja tā piedzīvotu uzbrukumu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu