Atbalsta kompromisu par PSRS un nacistiskās Vācijas formas tērpu aizliegumu publiskos pasākumos (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātu vairākums atbalsta kompromisa variantu par PSRS un nacistiskās Vācijas formas tērpu aizliegumu publiskos pasākumos.

Valsts policijā gan šajā jautājumā pauž bažas, ka jauno regulējumu varētu izmantot "kaimiņvalsts", lai destabilizētu situāciju Latvijā.

Paredzēts papildināt likumu ar papildu aizliegumu publiska pasākuma norises laikā - būs aizliegts izmantot PSRS un nacistiskās Vācijas bruņoto spēku un likumības un kārtības uzturēšanas orgānu (represīvo iestāžu) izmantoto piederību identificējošo apģērbu (formas tērpus), kā arī šī apģērba elementus, kuru kopums (apģērba gabali, aksesuāri, atpazīšanas zīmes, kokardes, uzpleči, aprīkojums) pēc tā vizuālā izskata nepārprotami ļaus identificēt minētos bruņotos spēkus vai represīvās iestādes.

Kā izņēmumi būs gadījumi, kad to izmantošanas mērķis nebūs saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu un to izmantošanu būs atļāvusi vietējā pašvaldība, kurā notiek pasākums.

Atbalstītā redakcija izstrādāta starpinstitūciju un deputātu darba grupā. Līdz ar šī kompromisa atbalstīšanu paredzēts nelemt par aizlieguma noteikšanu izmantot Georga lentes.

Kā ziņots, nacionālās apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rosināja likuma grozījumus, kas paredzētu publiskos izklaides un svētku pasākumos izmantot tā sauktās Georga lentes.

Lai vērtētu šo jautājumu oktobrī tika izveidota darba grupa.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu