Gunārs Binde stāsta par leģendāro fotosesiju mūža garumā ar Sarmīti Sīli (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gunārs Binde stāsta par leģendāro fotosesiju mūža garumā ar Sarmīti Sīli
Gunārs Binde stāsta par leģendāro fotosesiju mūža garumā ar Sarmīti Sīli Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunajā video projektā “Viena fotogrāfa stāsts” fotogrāfijas vecmeistars Gunārs Binde (1933) stāsta kā tapusi fotogrāfiju sērija ar mākslas zinātnieci Sarmīti Sīli. Pirmā fotogrāfija uzņemta jau tālajā 1963. gadā. Noskaties video.

Noskaties video: Gunārs Binde - "Viena fotogrāfa stāsts".

Jaunajā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) un advokātu biroja "Ellex Kļaviņš" kopīgi veidotajā projektā "Viena fotogrāfa stāsts" tapuši astoņi video, kuros iespējams uzzināt vairāk par 20. gadsimta otrās puses un 21. gadsimta mākslas fotogrāfijām, kas iekļautas LNMM pastāvīgajā ekspozīcijā un to autoriem. 

Lai raksturotu šo periodu, video projektā “Viena fotogrāfa stāsts” izvēlēti astoņi autori un viņu LNMM ekspozīcijā pārstāvētie darbi: Andrejs Grants (1955), Inta Ruka (1958), Egons Spuris (1931–1990), Māra Brašmane (1944), Gvido Kajons (1955), Zenta Dzividzinska (1944–2011), Gunārs Janaitis (1934) un Gunārs Binde (1933). Ar personīgiem stāstiem par fotogrāfiju tapšanas vēsturi, to radīšanas laiku, idejām, tematiskajām līnijām un tēliem iepazīstina paši autori vai viņu daiļradei tuvi cilvēki – Latvijas fotomākslas ievērojami pārstāvji.

Foto: Video projekta “Viena fotogrāfa stāsts” atklāšanas pasākums.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu