Seškārtējais WRC čempions Ožjē turpmāk brauks Toyota komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elfins Evanss, Sebastjans Ožjē, Tomi Makinens un Kalle Rovanpera
Elfins Evanss, Sebastjans Ožjē, Tomi Makinens un Kalle Rovanpera Foto: Toyota GAZOO Racing

Pasaules rallija čempionāta (WRC) seškārtējais uzvarētājs Sebastjans Ožjē trešdien parakstījis divu gadu līgumu ar "Toyota" komandu, pavēstīja Japānas automašīnu ražotājs.

Kopā ar francūzi Ožjē šajā komandā brauks arī pieredzējušais velsietis Elfins Evanss un 19 gadus vecais soms Kalle Rovanpera, kurš ir divkārtējs Latvijas čempions.

"Esmu ļoti gandarīts par mūsu braucēju komandu, ko izdevās sapulcēt uz nākamo sezonu," teica komandas direktors Tomi Makinens. "Domāju, ka šāds sastāvs ir gana līdzsvarots, tāpēc mums būs reālas iespējas pacīnīties par savu mērķi - uzvara čempionātā."

Priecīgs par pievienošanos "Toyota" bija arī pats Ožjē, kuram šosezon pēc sešu gadu dominances, nācās piekāpties igaunim Otam Tenakam.

"Esmu ļoti priecīgs uzsākt jauno piedzīvojumu kopā ar "Toyota". Mūsu mērķis ir vienkāršs - vēlamies pēc iespējas ātrāk adaptēties, lai rādītu labāko sniegumu, mēģinot uzvarēt WRC titulu," "Twitter" profilā vēstīja Ožjē ieraksts.

Ožjē aizvadītajā sezonā brauca "Citroen" komandā, taču pagājušajā nedēļā viņš paziņoja par vienības pamešanu, jo tā nespējot pieaicināt augstas klases braucējus nākamajai sezonai.

Francijas pilots nākamo sezonu atkal brauks kopā ar savu iepriekšējo stūrmani Žiljēnu Ingrasiju. "Zinām, cik spēcīgs ir Sebastjans, tāpēc nevaram vien sagaidīt, kad varēsim strādāt kopā ar viņu un Žiljēnu," teica Makinens.

"Manuprāt, tas, ka spējām piesaistīt šāda līmeņa braucēju, runā daudz par mūsu komandu, kas strādā vien neilgu laika posmu."

Ožjē ir iepriekšējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti bija dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjens Lēbs. Ožjē no 2013. līdz 2016.gadam brauca "Volkswagen" komandā, triumfējot visās četrās sezonās, bet pēc tam divas trofejas viņš ieguva, braucot ar "Ford" automašīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu