Ķīna izsauc ASV vēstnieku saistībā ar likumu par atbalstu Honkongas protestiem (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas Ārlietu ministrija ceturtdien izsaukusi ASV vēstnieku un aicinājusi Vašingtonu neīstenot likumu, kurā pausts atbalsts prodemokrātiskajiem protestiem Honkongā.

Ķīnas ārlietu ministra vietnieks izteica "visstingrāko protestu" ASV vēstniekam Terijam Branstadam pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps trešdien parakstīja likumu, kurā pausts atbalsts demokrātijai un cilvēktiesībām Honkongā, kā arī atbalstīti Honkongas valdības pretinieku protestu dalībnieki.

Vēstniekam tika uzsvērts, ka Ķīna aicina Savienotās Valstis izlabot savas kļūdas un mainīt kursu.

Ķīnas ārlietu ministra vietnieks arī aicināja ASV "atturēties laist likumu darbā un nekavējoties pārstāt jaukties Honkongas lietās un Ķīnas iekšlietās, lai izvairītos no turpmākā kaitējuma Ķīnas un ASV attiecībām un divpusējām attiecībām svarīgās jomās".

Honkongas cilvēktiesību un demokrātijas likumā pieprasīts, lai ASV prezidents katru gadu izvērtētu šīs pilsētas īpašās labvēlības statusu tirdzniecībā, kā arī pausti draudi to atcelt, ja brīvība Honkongā tiktu ierobežota.

Tramps parakstīja arī likumu, kas aizliedz pārdot Honkongas policijai asaru gāzi, piparu aerosolu, gumijas lodes, ūdens lielgabalus, apdullināšanas ieročus un elektrošoka ierīces.

Abi likumi tika parakstīti laikā, kad Vašingtona cer mazināt ieilgušo ASV-Ķīnas tirdzniecības karu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu