Jelgavā paaugstina ienākumu līmeni, zem kura piešķirs maznodrošinātas personas statusu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgava
Jelgava Foto: Kaspars Nordens/LETA

Ņemot vērā pensiju un valsts pabalstu pieaugumu, Jelgavas dome šodien lēma paaugstināt ienākumu līmeni, zem kura piešķirs maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu.

Līdz šim statusu varēja saņemt ģimene, ja tajā ir darbspējīgas personas ar nepilngadīgiem bērniem vai bērniem līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, kuri iegūst izglītību, un tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 267 eiro. Šāds ienākumu līmenis bija noteikts arī ģimenēm, kurās nav darbspējīgu personu. Ar šodienas lēmumu ienākumu līmenis paaugstināts par 28 eiro, un tas būs 295 eiro.

Savukārt atsevišķi dzīvojošiem pensionāriem, personām ar invaliditāti, politiski represētiem pensionāriem ienākumu slieksnis maznodrošinātas personas statusa iegūšanai palielināts par 29 eiro - no 296 līdz 325 eiro.

Izmaiņas veiktas, lai nodrošinātu vienlīdzīgu pieeju maznodrošinātas ģimenes vai personas statusa noteikšanai saistībā ar pensijas un valsts pabalstu apmēra palielināšanos dažādām iedzīvotāju mērķa grupām. Turklāt ir augušas cenas pirmās nepieciešamības precēm.

Tiek prognozēts, ka papildu naudas līdzekļi Jelgavas sociālo lietu pārvaldes budžetā pēc grozījumu apstiprināšanas nebūs nepieciešami, jo klientu skaita palielināšana netiek prognozēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu