Makrons paliek pie apgalvojuma par NATO "smadzeņu nāvi" (4)

LETA/AFP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien paziņojis, ka pilnībā pieturas pie sava iepriekšējā apgalvojuma, ka NATO piedzīvo "smadzeņu nāvi".

Makrons sacīja, ka joprojām paliek pie sava apgalvojuma, jo NATO dalībvalstis vairs stratēģiski nesadarbojas daudzos būtiskos jautājumos.

Francijas prezidents pauda pārliecību, ka ir bezatbildīgi turpināt runāt par finansiālām un tehniskām lietām, ņemot vērā likmes, kādas pašreiz liktas uz spēles.

"Pēdējie divi samiti bija velīti vienīgi tam, lai izstrādātu, kā mēs varam atvieglot finanšu izmaksas ASV," sacīja Makrons.

"Modinātāja zvans bija nepieciešams," paziņoja Makrons.

"Jautājumi, kurus es uzdevu, nav atrisināti," sacīja Francijas prezidents, norādot uz tādām tēmām kā miers Eiropā, attiecības ar Krieviju, Turcijas jautājums un kas ir kopīgais ienaidnieks.

Makrons nesen intervijā žurnālā "Economist" pauda pārliecību, ka NATO piedzīvo "smadzeņu nāvi", un žēlojās par koordinācijas trūkumu starp Eiropu un ASV, kā arī par alianses dalībvalsts Turcijas agresiju Sīrijā.

Vācijas kanclere Angela Merkele nekavējoties paziņoja, ka nepiekrīt Makrona viedoklim par NATO, piebilstot, ka šādi izteikumi ir nevajadzīgi. Savukārt Maskavu tie sajūsmināja.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu