Par dzīvesvietas nedeklarēšanu būs sods (32)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, likumu papildinot ar soda mēru par deklarēšanās pienākuma nepildīšanu.

Dzīvesvietas deklarēšanas likums nosaka personas pienākumu deklarēt dzīvesvietas adresi, bet Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir noteikts administratīvais sods par minētā pienākumu nepildīšanu.

Ņemot vērā, ka pieņemts Administratīvās atbildības likums, kas stāsies spēkā 2020.gada 1.janvārī, un ņemot vērā administratīvās atbildības regulējuma dekodifikāciju, kodeksa sevišķajā daļā paredzētie administratīvo pārkāpumu sastāvi būtu iekļaujami Dzīvesvietas deklarēšanas likumā.

Tādējādi likumāietverts regulējums par personu administratīvo atbildību dzīvesvietas deklarēšanas jomā un iestāžu kompetenci sodu piemērošanā.

Saskaņā ar likumu par dzīvesvietas nedeklarēšanu piemērojams brīdinājums vai naudas sods līdz 70 naudas soda vienībām.

Deputātus iepriekš interesēja, vai līdz ar administratīvās atbildības regulējuma dekodifikāciju likumprojektā nav plānots celt paredzētos sodus. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvis uzsvēra, ka šajā jomā nekas nemainās.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu