Rīgas domnieki otro reizi mēģinās lemt par uzticības izteikšanu mēram (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst.13 Rīgas domē paredzēta ārkārtas sēde, kurā plānots balsot par uzticības izteikšanu Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR), kā arī virkni citu jautājumu.

Par šādu sēdes norises laiku ceturtdien informēja Burovs, tomēr oficiāli tas vēl nav izsludināts, kas nozīmē, ka dienas laikā vēl varētu mainīties.

Līdztekus balsojumam par uzticības izteikšanu Burovam, sēdes darba kārtībā arī iekļauts jautājums par jauna vicemēra izraudzīšanos, par jauna pārstāvja ievēlēšanu Rīgas brīvostas valdē, kā arī jautājums par atkritumu apsaimniekošanu regulējošajiem saistošajiem noteikumiem.

Kā ziņots, deputātu bloka "Rīgai!" pārstāvjiem, domniecei Brokai un "Saskaņas" frakcijai neierodoties Rātsnamā, tika atcelta ceturtdienas vakarā paredzētā Rīgas domes sēde, kurā bija plānots uzticības balsojums Rīgas domes priekšsēdētājam.

Sēžu zālē atradās Neatkarīgo deputātu frakcijas domnieki, kā arī opozīcijas deputāti, taču tā kā viņi nereģistrējās dalībai sēdē, kvorums netika nodrošināts. Kopumā dalībai sēdē reģistrējās tikai desmit domnieki.

Šī bija pirmā Rīgas domes sēde, kura nav notikusi kvoruma trūkuma dēļ. Kā aģentūrai LETA skaidroja domē, ja arī šodienas ārkārtas sēde nenotiks kvoruma trūkuma dēļ, pašvaldībai par to būs jāinformē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kurš tad būs tiesīgs izlemt - sasaukt vēl vienu sēdi vai arī uzreiz sākt atlaišanas procedūru.

Burovs sacīja, ja piektdien paredzētajā Rīgas domes sēdē atkārtoti nebūs kvoruma, tad šim sasaukumam tā būs pēdējā domes sēde.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu