Apbalvos medijpratības konkursa “Pilna Doma” uzvarētājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dāvids Freidenfelds

Pirmdien, 2. decembrī pulksten 14:00, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks godināti medijpratības iniciatīvas “Pilna Doma” konkursa uzvarētāji. Projekta ietvaros vienpadsmit pieredzējuši žurnālisti viesojās 45 skolās visā Latvijā, stāstot par medijpratību.

Papildus nodarbībām skolās šogad ir jaunums - testu sērija internetā, kas dod iespēju gan mācīties, gan pārbaudīt, vai skolēni spēj atpazīt maldinošus vēstījumus un kritiski izvērtēt informācijas avotus.

Kopumā trīs tiešsaistes medijpratības testus aizpildīja vairāk nekā četri tūkstoši 10. un 11. klašu skolēni.

Tiem, kas ieguvuši lielāko punktu skaitu, būs iespēja viesoties mediju redakcijās un piedalīties noslēguma pasākumā Rīgā.

Šogad uz skolām devās žurnālisti Ella Semjonova (Latvijas Radio 1), Filips Lastovskis (Delfi), Guntis Bojārs (LTV), Iļja Kozins (TVNET), Ina Strazdiņa (LTV), Inese Pučeka (Pieci.lv), Inga Spriņģe (Re:Baltica), Karmena Stepanova (Pieci.lv), Monta Jakovela (TV3), Olga Dragiļeva (LTV) un Rudīte Spakovska (LTV).

Nodarbību laikā jauniešiem bija iespēja ne tikai mācīties no žurnālistu pieredzes, bet, veicot praktiskus uzdevumus, arī uzzināt, kādēļ medijpratība un kritiskā domāšana ir svarīgas prasmes.

Medijpratības iniciatīva “Pilna Doma” notiek jau trešo gadu. Projektu īsteno Baltijas Mediju izcilības centrs ar British Council un ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu