Francijas armija: "Islāma valsts" neizraisīja helikopteru sadursmi (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Francija piektdien noraidījusi Mali grupējuma "Islāma valsts Rietumāfrikas provincē" (ISWAP) apgalvojumu, ka viņu uzbrukums izraisījis divu armijas helikopteru sadursmi, kurā dzīvību zaudēja 13 Francijas karavīri.

Ģenerālis Fransuā Lekontrs šo ISWAP apgalvojumu nodēvēja par pilnīgi nepatiesu.

"Patiesība ir tāda, ka notika sadursme ļoti sarežģītas kaujas operācijas laikā," uzsvēra Lekontrs.

"Francijas armija stāsta taisnību; mēs to esam parādā saviem karavīriem un mūsu mirušo kolēģu ģimenēm," viņš piebilda.

ISWAP paziņoja, ka viņu kaujinieki uzbrukuši no slēpņa Francijas armijas konvojam un atklājuši uguni uz vienu no helikopteriem, kad tas ieradies palīgā konvojam. Šis helikopters pēc tam sadūries ar otro helikopteru, kā rezultātā dzīvību zaudēja 13 "krustneši", apgalvoja ISWAP.

Lekontrs sacīja, ka kaujinieki, kurus armijas spēki vajājuši pie robežas ar Burkinafaso un Nigēru, nekādu uzbrukumu nav sarīkojuši.

Viņš sacīja, ka pašlaik tiek analizētas helikopteru "melnās kastes", lai noskaidrotu kas tieši notika.

Nelaimes gadījums notika pirmdienas vakarā, kad franču karavīri vajājuši islāma teroristus, kas pēdējo nedēļu laikā Mali ziemeļos sarīkojuši vairākus asiņainus uzbrukumus.

Kopumā Sāhelas zonā kopš Francijas militārās intervences sākuma Mali 2013.gadā gājis bojā 41 Francijas karavīrs. Šī divu helikopteru sadursme ir incidents ar vislielāko upuru skaitu.

Mali dislocēti aptuveni 4500 Francijas karavīri, kuru primārais mērķis ir palīdzēt attīstīt vietējos drošības spēkus, bet karavīri piedalās arī operācijās pret kaujiniekiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu