Koalīcija samērā optimistiska par iespēju vienoties par Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Banka
Latvijas Banka Foto: EPA/Scanpix

Koalīcijas politiķi ir samērā optimistiski noskaņoti par iespēju vienoties par Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu, liecina valdību veidojošo partiju frakciju vadības paustais šodien žurnālistiem.

Paredzēts, ka par šo jautājumu koalīcijas partijas spriedīs frakciju sanāksmēs.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs pauda, ka koalīcija šajā jautājumā ir ceļā uz vienprātību. Viņš norādīja, ka ir svarīgi vienoties par līdzīgu vīziju Latvijas Bankas kā nozīmīgas institūcijas attīstībai.

"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts norādīja, ka koalīcijas partiju viedokļi vēl aizvien atšķiras, kurš būtu labākais pretendents šim amatam. Reizē politiķis ir pārliecināts, ka koalīcija vienosies par vienu kandidātu.

Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe norādīja, ka politisko spēku deputātiem šis jautājums vēl jāpārrunā savās frakcijās. Politiķe pauda, ka vienošanās jāpanāk līdz 3.decembra vakaram, kad noslēdzas pagarinātais termiņš Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu pieteikšanai.

"Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis norādīja, ka ir svarīgi rūpīgi vienoties, lai turpinātu līdzšinējo praksi, ka vienošanās, ko panāk valdību veidojošās partijas, tiek arī pildītas. Politiķis "ļoti cer", ka vienošanās tiks panākta.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs un Frakciju padome šodien līdz 3.decembrim pagarināja kandidātu izvirzīšanas laiku Latvijas Bankas prezidenta amatam. Pagarinājums dod papildu laiku koalīcijai turpināt sarunas par piemērotāko kandidātu uz šo posteni. 

Šī augstā amata kandidātu vidū ir Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps un "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas 21.decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu