Apledojums apgrūtina braukšanu daudzviet Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Apledojuma dēļ šorīt daudzviet Latgalē ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Rēzeknes - Gulbenes šoseju, lielu daļu Rēzeknes - Jēkabpils šosejas, Rēzeknes - Terehovas ceļu, Rēzeknes - Grebņevas ceļu, daļu Smiltenes - Gulbenes šosejas un Vidzemes šosejas posmā pie Smiltenes.

Agrā rīta stundā apledojums veidojās uz ceļiem teju visā Latvijā, bet pašlaik ceļu stāvoklis ir uzlabojies. Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana esot visā valsts teritorijā.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt bija iesaistīta 68 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC uzsver, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu