Kāpēc jāēd granātāboli?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Košais un sulīgais granātābols garšo gan pieaugšajiem, gan bērniem. Cik vērtīgs ir to sastāvs?

Granātābolu sezona ir sākusies un lielās, sarkanās bumbas nopērkamas gan veikalos, gan tirgū. Ja gribas panašķoties, tad šokolādes vai smalkmaizītes vietā priekšroku dod granātābolam, jo tas palīdz paaugstināt hemoglobīna līmeni, pazemināt cukura līmeni asinīs, kā arī būs palīgs cīņā pret kakla iekaisumu.

Atkarībā no izmēra, granātābolā var būt līdz pat 900 sēkliņām. Iespaidīgs skaits, ne? Šīs sēkliņas satur daudz vitamīnu un minerālvielu, kas nepieciešamas mūsu veselībai. Visvairāk tajos atrodami C, PP, B12 un B 6 vitamīni. To sastāvā ir arī daudz šķiedrvielu un augļskābes.

Granātāboli palīdz stiprināt asinsvadus un imūnsistēmu, kā arī palīdz asins veidošanās procesos.

Kāpēc granātāboli ir tik vērtīgi?

Granātāboli satur daudz dzelzs – šis ir viens no dabīgajiem produktiem, kas lieliski paaugstina hemoglobīna līmeni, tāpēc ieteicams visiem, kuri cieš no anēmijas. 

Granātābolu šūnās esošās aminoskābes neitralizē patoloģiskās šūnas un novērš vēža audzēju rašanos. Kopumā granātābolā atrodamas 15 aminoskābes, kas ir vitāli svarīgas cilvēkam.

Pēc svētkiem granātāboli palīdzēs tikt galā ar pārēšanās sekām. Tiem piemīt antiseptiska un diurētiska iedarbība.

Granātābolos esošie E un F vitamīni palīdzēs saglabāt ādas jaunību, tās elastību.

Granātāboliem piemīt pretiekaisuma īpašības, un tie var palīdzēt arī cīņā ar locītavu sāpēm un artrītu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu