SEB prezidente Latvijā dibinājusi savu stipendiju jauniešu izaugsmei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

"SEB banka" vadītāja Latvijā Ieva Tetere dibinājusi savu stipendiju, kuru saņems mazturīgi, bet centīgi un talantīgi jaunieši, kuri vēlas iegūt augstāko izglītību, aģentūrai LETA pavēstīja Vītolu fonda sociālo mediju administratore Annija Ķepale.

Ievas Teteres stipendija izaugsmei būs paredzēta vienam studentam uz visu izvēlētās studiju programmas periodu. Ikgadējais stipendijas apmērs ir 2150 eiro. Vienlaikus Tetere kā būtisku mērķi izvirzījusi ikdienā palīdzēt jaunietim ar padomu, zināšanām, iespēju veidot jaunas pazīšanās jaunieša personīgās izaugsmes veicināšanai un profesionālajai izaugsmei.

Brīdī, kad pirmais stipendiāts būs mācības pabeidzis, Ievas Teteres stipendija izaugsmei tiks piešķirta nākamajam kandidātam, lai veidotu pēctecību un stipendijas ilgmūžību.

Kā informēja Ķepale, Tetere kopš 2015.gada vada "SEB banku", bet dažādos vadošos amatos "SEB bankā" viņa ir jau kopš 2005.gada, sākot darbu kā iekšējā audita vadītāja. Tetere ir Starptautiskās profesionālo sertificēto grāmatvežu asociācijas biedre un ir uzkrājusi pieredzi, strādājot auditorkompānijā "Pricewaterhouse Coopers" Latvijā un Lielbritānijā.

Pati stipendijas dibinātāja Tetere uzsver, ka cilvēks izaug brīdī, kad viņam uzticas, taču nenovērtējams ir arī līdzcilvēku atbalsts. "Un tad iemācīties un sasniegt var jebko, ja vien ir spēks un drosme nepadoties," pārliecināta Tetere.

Vītola fonda vadītāja Vita Diķe norādīja, ka Teteres stipendijas saņēmējam, tas ir novēlējums un aicinājums apliecināt savu varēšanu, gan iegūstot zināšanas un kļūstot par augsti izglītotu speciālistu savā jomā, gan nākotnē sniedzot savu ieguldījumu Latvijas attīstībā.

Stipendiju administrēs Vītolu fonds. Vītolu fonds šogad administrē 760 privātpersonu, uzņēmumu, organizāciju, un citu dibinātas stipendijas jauniešiem, kuri studē kādā no Latvijas augstskolām. Ik gadu stipendijās tiek izmaksāts vairāk nekā 1,4 miljoni eiro.

Nākamā pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām ir no 2020.gada 15.janvāra līdz 1.martam.

SEB grupa šogad deviņos mēnešos Latvijā guvusi peļņu 38,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1% mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Bankā informēja, ka SEB grupas Latvijā ieņēmumi 2019.gada deviņos mēnešos veidoja 81,8 miljonus eiro, kas ir par 8% vairāk nekā pērn deviņos mēnešos, kamēr grupas izmaksas veidoja 37,3 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Tādējādi SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem bija 44,5 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2018.gada deviņos mēnešos.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu