"McDonald’s" ierobežos plastmasas vāciņu izmantošanu dzērienu krūzītēm (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turpinot samazināt vienreizējās lietošanas plastmasas izstrādājumu izmantošanu, ātrās ēdināšanas restorānu tīkls "McDonald’s" no pirmdienas ierobežos plastmasas vāciņu izmantošanu dzērienu krūzītēm visos restorānos Latvijā, informēja uzņēmuma pārstāve Ilze Maskalāne.

Turpmāk visos "McDonald’s" Latvijā aukstie dzērieni tiks pasniegti bez plastmasas vāciņiem. Taču tie dzērieni, kas tiks pasūtīti "McDrive", ar "McDelivery" starpniecību un bērnu maltīšu "Happy Meal" komplektos, tiks pasniegti ar vāciņiem.

""McDonald’s" kā vadošais restorānu tīkls Latvijā sper vēl vienu nozīmīgu soli, lai nodrošinātu ilgtspējīgu un videi draudzīgu restorānu vidi. Šogad jūnijā sāktā iniciatīva, izsniedzot salmiņus pie dzērieniem tikai pēc īpaša pieprasījuma, ir mudinājusi mūsu viesus piekopt jaunus, videi draudzīgus paradumus. Mums ir prieks redzēt, ka aizvien vairāk "McDonald’s" viesu izvēlas dzērienus bez salmiņiem," pauda "McDonald’s" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis.

Papildus plastmasas vāciņu ierobežošanai aukstajiem dzērieniem "McDonald’s" ir ieviesis arī jauna veida iepakojuma trauciņus "McFlurry" saldējumam visos restorānos Latvijā. Gada sākumā "McDonald’s" pilnībā pārtrauca arī caurspīdīgo plastmasas krūzīšu izmantošanu "McDonald’s" dzērieniem.

Plastmasas vāciņu ierobežošana dzērieniem restorānos ir daļa no "McDonald’s" globālās apņemšanās veicināt iepakojuma ilgtspēju. "McDonald’s" mērķis visā pasaulē ir līdz 2025.gadam pāriet uz 100% iepakojumu no atjaunojamiem, otrreiz pārstrādātiem vai sertificētiem materiāliem visos "McDonald’s" restorānos pasaulē un nodrošināt iepakojumu šķirošanu restorānos.

LETA jau ziņoja, ka "McDonald’s" pārvaldītājs Latvijā - "Premier Restaurants Latvia" - pērn strādāja ar 40,51 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 20,5% un bija 1,955 miljoni eiro.

Kompānija "Premier Restaurants Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu