Jaunais ģitārists Jānis Bērziņš izmēģina spēkus kā dziedātājs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: Gerda Grantiņa

Konkursa "Riga Jazz Stage 2017" laureāts, ģitārists Jānis Bērziņš laiž klajā debijas albumu "Alpīnists", piesakot sevi kā dziedātāju un tekstu autoru.

Albumā iekļauti vienpadsmit skaņdarbi – pieci darbi ar Jāņa Bērziņa dzeju un seši solo darbi akustiskajai ģitārai. Albums ir unikāls ar to, ka tajā ģitārists piesaka sevi kā dziedātājs, tekstu autors un producents. Līdzās tam ierakstā iekļauti aranžējumi dziesmām "Saldus saule" un "Gandrīz tautasdziesma", ko klausītāji Jāņa Bērziņa izpildījumā iepazinuši jau iepriekš.

Līdz ar albumu pie klausītājiem nonāk divi singli – “Uz laukiem” un “Vienu vārdu”. Singlam “Uz laukiem” šī gada novembrī tapis videoklips, kas filmēts uz Lobes ezera, savukārt singlam “Vienu vārdu” tiek piedāvāts oriģināls teksta video.

“Spēlēt solo aranžējumus uz vienas ģitāras ir tāpat kā alpīnistam kāpt pa stāvu sienu bez drošības ekipējuma. Katra doma un katra sekunde ir svarīga, un saikne ar mūziku līdzīgi kā pirkstu saķere ar klinti nekad nedrīkst pārtrūkt," komentē mūziķis.

"Cilvēkiem, veidojot attiecības un atklājot jūtas vienam pret otru, kā tas ir manos dziesmu tekstos, veidojas līdzīga situācija. Ir sajūta, ka drošības spilvena nav un viss, ko mēs pasakām un izdarām, ir paliekošs.”

Ierakstu producējis un miksējis – Jānis Bērziņš. Sitaminstrumenti – Dairis Petrauskis, ieraksts – Mints Music (skaņu inženieris – Tālis Timrots) un Unity Street Studio, māsterēšana – Virtalähde mastering, izdevējs – Unity Street, albuma dizaina autors – Artūrs Vanags.

Albums pieejams digitālajās vietnēs Spotify un Youtube, un drīzumā mūzikas veikalos un tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: Gerda Grantiņa

Ģitārists un komponists Jānis Bērziņš ieguvis profesionālo bakalaura grādu ģitārspēlē Academy of Contemporary Music Lielbritānijā, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistra programmu džeza ģitāras spēlē. Riga Jazz Stage 2017. gada laureāts, sadarbojies ar lielāko daļu Latvijā atpazīstamo izpildītāju.

Noklausies albumu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu