Lauksaimniekiem piešķirts viss no akcīzes atbrīvotais dīzeļdegvielas apjoms

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Traktors uz ceļa. Ilustratīvs attēls
Traktors uz ceļa. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

 Lauksaimniecības produkcijas ražotājiem ir piešķirts viss šogad atlikušais no akcīzes nodokļa atbrīvotais dīzeļdegvielas apjoms, informēja Lauku atbalsta dienestā. 

Līdz 30.novembrim lauksaimnieki bija tiesīgi iegādāties dīzeļdegvielu ne vairāk kā 90% apmērā no kopējā piešķirtā daudzuma, bet šobrīd ir pieejams viss apjoms.

Dienests atkārtoti izvērtēja lauksaimniecības produkcijas ražotāja atbilstību noteiktajām prasībām. Ja tika konstatēts, ka piešķirtais dīzeļdegvielas daudzums ir mainījies, tika nosūtīts atkārtots lēmums par piešķirto degvielas apjomu. 

Izlietotās degvielas daudzumam un pieejamajam atlikumam var sekot līdzi Lauku atbalsta dienesta Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā un mobilajā aplikācijā. 

Degvielu ar akcīzes nodokļa atbrīvojumu var iegādāties pie tirgotājiem, kuri reģistrējušies šādas degvielas tirdzniecībai. Saraksts ar degvielas tirgotājiem publicēts Lauku atbalsta dienesta mājaslapā sadaļā "Dīzeļdegviela lauksaimniekiem".

No 2020.gada tiek palielinātas prasības attiecībā uz ieņēmumiem no lauksaimnieciskās ražošanas vai akvakultūras produkcijas ražošanas, neieskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu, atbilstoši Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtajai gada ienākumu deklarācijai vai uzņēmuma gada pārskatam par iepriekšējo taksācijas gadu. 

Ja līdz šim tie bija vismaz 285 eiro no hektāra, tad nākošgad tie būs 350 eiro. Saimniecībām, kas atbilstoši normatīvajiem aktiem par bioloģisko lauksaimniecību ir sertificētas bioloģiskās saimniecības, tie bija vismaz 200 eiro no hektāra, bet būs 210 eiro. 

Lauku atbalsta dienests aicina lauksaimniekus izvērtēt šā gada ieņēmumus, lai 2020.gadā varētu saņemt no akcīzes nodokļa atbrīvoto dīzeļdegvielu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu