Melnā diena uz ceļiem: avārijās pirmdien cietuši 25 cilvēki, pieci gājuši bojā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 25 cilvēki, bet pieci gājuši bojā. Policijā atzina, ka, salīdzinot ar citām dienām, pirmdien, ņemot vērā snigšanu, avāriju skaits ir pieaudzis.

Rīgas reģionā notikušas 78 avārijas, kurās kopumā cietuši seši cilvēki, tostarp divi gājēji. 

Zemgales reģionā reģistrēti 16 ceļu satiksmes negadījumi, bet bez cietušajiem. Latgalē notikusi 31 avārija - kopumā cietuši trīs cilvēki.

Savukārt traģiska diennakts aizvadīta Kurzemē, kur reģistrētas 16 avārijas, pieci cietuši un viens bojā gājušais. Tāpat arī Vidzemē, kur notikušas 25 avārijas, traumas gūstot 11 cilvēkiem, bet vienā negadījumā dzīvību zaudējot četriem cilvēkiem.

Kā vēstīts, Madonas novadā pirmdienas rītā kādā dīķī iebraukušā automašīnā atrasti četri noslīkuši cilvēki.

Savukārt pēcpusdienā Kurzemē, uz autoceļa Saldus-Kuldīga, mikroautobusa un kravas automašīnas sadursmē dzīvību zaudēja mikroautobusa vadītājs.

Latgalē četrās avārijās cietušajiem bijusi nepieciešama glābēju palīdzība

Aizvadītajā diennaktī četros satiksmes negadījumos cietušajiem Latgalē bija nepieciešama glābēju palīdzību, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šādi izsaukumi saņemti uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur glābēji atvēra smagās automašīnas durvis, lai cilvēks varētu izkļūt laukā, Balvu novada Kubulu pagastu, kur bija notikusi divu automašīnu sadursme un ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vienu cilvēku izcelt no automašīnas un nogādāt līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā automašīna bija grāvī un cilvēks no tās bija izkļuvis saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsdzēsēji glābēji cietušo nogādāja līdz NMPD mediķiem, skaidroja VUGD pārstāve Sandra Vējiņa. Vēl viens izsaukums tika saņemts uz Rēzeknes novada Audriņu pagastu, kur automašīna bija ieslīdējusi grāvī, ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatoru.

VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem uz ceļiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa segumam atbilstošu ātrumu. Gadījumā, ja ir noticis ceļu satiksmes negadījums un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, dienests aicina nekavējoties zvanīt pa tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD Latgales reģiona brigāde saņēma deviņus izsaukumus - vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet vēl divi bija maldinājumi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu