Kino "Citadele" īpašā seansā "INXS" koncertfilma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
INXS
INXS Foto: kadrs no filmas

Tikai 11. decembrī kino "Citadele" īpašā seansā būs skatāma austrāliešu rokgrupas "INXS" koncertfilma - "INXS: Live Baby Live at Wembley Stadium". Koncerts uzfilmēts 1991. gada 13. jūlijā Vemblija stadionā.

Šī koncertfilma ir rezultāts restaurācijas procesam, kas ilga divpadsmit mēnešus, oriģinālās 35mm filmas negatīvu digitalizējot 4K attēla formātā. Filmas vizuālo pusi papildina arī Abbey Road skaņu ierakstu studijas pārstrādātais skaņas mikss.

INXS, viena no pasaulē viscienītākajām un ikoniskākajām grupām savas pastāvēšanas laika izcilāko koncertu sniedza 74000 ekstāzes pārņemtiem faniem Vemblija stadionā Londonā sestdienā, 1991. gada 13. jūlijā. Pēc divdesmit pieciem turnejās pavadītiem gadiem grupa bija savas koncertkarjeras zenītā. Tajā dienā filmētā uzstāšanās pierāda, ka grupa ne tikai spēja uzstāties stadionā pasaules klases līmenī, bet arī nemulsa, uzstājoties 74 000 skatītāju priekšā Vembija stadionā un improvizējot koncerta ievaddaļu.

Līdz solista Maikla Hačensa pāragrajai nāvei pirms 22 gadiem grupa uzstājusies 2000 koncertos, bet Vemblija koncerts ir izcilākais - tajā INXS gandrīz divas stundas spēlēja hitu pēc hita. Iekarsusi bija ne tikai grupa, bet arī publika, un abas puses zināja, ka šī būs vienreizēja uzstāšanās. Vēl jo vairāk – tajā laikā nebija ne milzu monitoru, ne fona dziedātāju, ne mobilo telefonu – tikai seši vīri, kas spēlēja tā, it kā uz spēles būtu likta viņu dzīvība.

1990. gadā grupas "INXS" dziedātājs Maikls Hačinss 
1990. gadā grupas "INXS" dziedātājs Maikls Hačinss 

Noskaties koncertfilmas reklāmas rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu