Skaistums, maigums un nežēlība. Gada iespaidīgākie dabas foto (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AUDUN RIKARDSEN / Wildlife Photographer of the Year

Par dabas krāšņumu un daudzveidību ik gadu var pārliecināties, kad tiek izziņoti prestižā konkursa "Wildlife Photographer of the Year" finālisti.

Arī šogad labāko fotogrāfiju izlase neliek vilties -  bija gan kuriozi un mīlestības pilni kadri, gan arī attēli, kas atklāja nopietnas problēmas dabas aizsardzības jomā.

Foto: Valeriy Maleev / Wildlife Photographer of the Year

Vienā no fotogrāfijām redzams orangutans, kurš "Safari World" Bangkokā iesaistīts savdabīgā un nehumānā tūristu "izklaidē". Simtiem cilvēku katru dienu maksā, lai skatītos, kā orangutani ringos viens ar otru cīnās, dejo, spēlē bungas un tamlīdzīgi.

Starptautiskā spiediena rezultātā 2004.gadā šīs degradējošās izrādes uz laiku tika pārtrauktas, taču tagad tās atkal notiek.

Foto: Aaron Gekoski / Wildlife Photographer of the Year

Savukārt attēlā ar nosaukumu "Surogātmāte" iemūžināts Levas savvaļas rezervāta darbinieks kopā ar savu "aizbilstamo" Kenijā. Eliass Mugambi nereti nedēļām ilgi bez brīvdienām paliek rezervātā, aprūpējot bez vecākiem palikušus melnos degunradžus, kurus aktīvi medī malumednieki. 

Foto: Martin Buzora / Wildlife Photographer of the Year

Pavisam konkursam šogad tika iesniegti 48 000 fotogrāfiju no 100 valstīm.

25 labākie attēli pašlaik izstādīti Londonas Dabas muzejā. Tie tur būs apskatāmi līdz 4.februārim, kad beigsies balsošana par favorītiem. Pēc tam līdz 31.maijam muzejā varēs skatīt uzvarējušo foto.

Foto: Michael Schober / Wildlife Photographer of the Year

Konkurss norisinās jau 55 gadus. "LUMIX People's Choice labākie attēli [..] izraisa spēcīgas emocijas un liek uz dabu paskatīties citādāk," norāda Dabas muzeja izpilddirektors un žūrijas priekšsēdētājs Tims Litlvuds. "Tās parāda elpu aizraujošu skaistumu, līdzjūtību un nežēlību. Tās nevar neaizkustināt - domāju, ka balsotājiem priekšā grūts lēmums!"

Balsošana par labāko attēlu norisinās konkursa mājaslapā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu