"Karlo motors" ierosināts tiesiskās aizsardzības process

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Karlo Motors Citroen" centrs Biķernieku ielā.
"Karlo Motors Citroen" centrs Biķernieku ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ierosinājusi SIA "Karlo motors" tiesiskās aizsardzības procesu, liecina Maksātnespējas reģistra publiskotā informācija. Tiesiskās aizsardzības process "Karlo motors" ierosināts piektdien, 29.novembrī.

Tādējādi atbilstoši regulējumam kompānijai būs jāizstrādā tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns, kas jāsaskaņo ar kreditoru vairākumu un jāiesniedz tiesā apstiprināšanai.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2019.gada 26.novembrī "Karlo motors" bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 728 915 eiro apmērā.

Tāpat kompānijai bija aktuāli divi nodrošinājumi - ar VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes 2019.gada 19.septembra lēmumu piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, savukārt ar VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļas 2017.gada 10.marta lēmumu piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanu tiek apturēta spriedumu izpildes lietvedība pret parādnieku, aizliegts nodrošinātajam kreditoram prasīt ieķīlātās parādnieka mantas pārdošanu, izņemot, ja tas rada būtisku kaitējumu kreditora interesēm, aizliegts kreditoram iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu, aizliegts veikt parādnieka likvidāciju, kā arī tiek apturēts līgumsoda pieaugums, procentu pieaugums, nokavējuma naudas pieaugums un nodokļu prasījumu nokavējuma naudas pieaugums.

"Karlo motors" apgrozījums 2018.gadā bija 7,59 miljoni eiro, taču kompānija cieta zaudējumus 1,795 miljonu eiro apmērā.

Kompānija "Karlo Motors" reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4 749 525 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Kārlis Bole (68,81%), kā arī Aivars Apkalns (15,59%) un Sergejs Ļesnojs (15,59%).

Vienlaikus SIA "Karlo Conversion" īpašniece un valdes locekle Solvita Koemeca norādīja, ka "Karlo Conversion" šogad augustā no "Karlo motors" iegādājās tiesības noslēgt pilna servisa dīlera līgumu ar "Citroen" importētāju Baltijas valstīs "Veho Eesti" un servisa partnera līgumu ar "Škoda" importētāju "Auto 100". Tāpat "Karlo Conversion" iegādājās preču zīmi "Karlo motors".

Tādējādi kopš 2019.gada 1.oktobra "Karlo Conversion" ar preču zīmi "Karlo motors" sniedz "Citroen" pilna servisa dīlera pakalpojumus un kopš 2019.gada 20.novembra nodrošina "Škoda" oficiālā servisa pakalpojumus Vecā Biķernieku ielā 3, Rīgā.

Kompānija "Karlo Conversion" reģistrēta 2019.gada 16.maijā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Karlo Conversion" vienīgā īpašniece ir Koemeca. "Karlo Conversion" ir Francijas uzņēmuma "Gruau" oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu