Ķengaragā iedzīvotāji cīnās par stāvvietām pie mājas un bieži tiek sodīti (43)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Autovadītājiem nepatīkama situācija ir pie vairuma tipveida daudzdzīvokļu māju, kuras būvētas padomju laikos, jo pie tām nav pietiekami lielu stāvvietu, lai satilpinātu visu iedzīvotāju automašīnas. Tādēļ tās tiek novietotas arī turpat pie kāpņutelpām.

Pie kāda nama Ķengaragā, Prūšu ielā  policija regulāri soda tos automašīnu īpašniekus, kuri savus spēkratus novieto uz ietves iepretim daudzdzīvokļu namu kāpņu telpu durvīm. Autovadītāji gan norāda, ka vietas, lai paietu garām mašīnai, ir pietiekami daudz. 

"Šis ir pēdējais punkts, par ko man ir uzlikts - uz ietves vietā, kur tas ir aizliegts," TV3 raidījumam Bez Tabu saka auto īpašnieks Alvis, kuram aptuveni gada garumā par mašīnas novietošanu pie mājas sastādīti protokoli aptuveni 300 eiro apmērā.

Alvis arī norāda, ka problēmu vajadzētu risināt citādāk - nevis automātiski sodot visus automašīnu īpašniekus pēc kārtas, bet gan pasaucot to cilvēku, kurš policiju izsaucis, iznākt un paskaidrot, kāpēc viņam tas uz ietves novietotais auto traucē.

Tikmēr Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene norāda, ka lielākoties visos gadījumos pie šī dzīvojamā nama sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par pārkāpumu, par kuru nav paredzēts brīdinājums, bet gan naudas sods 30 eiro apmērā. Tāpat policijas pārstāve piebilst, ka šajos gadījumos nama iedzīvotāji pārsvarā sūdzējušies, ka automašīnas novietotas uz ietves vai apstādījumos, ir bijuši gadījumi, kad sūdzas, jo auto piebraucis tik tuvu kāpņutelpai, ka tajā nevar iekļūt vai arī izkļūt no tās, arī ar bērnu ratiņiem. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu