JKP rosinājums likvidēt Pieprasījumu komisiju negūst atbalstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Juridiskās komisijas vairākums šodien, 4. decembrī, neatbalstīja Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas rosinājumu noteikt, ka deputātu iesniegtos pieprasījumus turpmāk skatītu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

Līdz ar to komisija neatbalstīja arī saistīto JKP priekšlikumu par Pieprasījumu komisijas likvidēšanu.

Iebilstot pret JKP ieceri, komisijas sēdē izskanēja, ka Mandātu komisijai jau tā ir pietiekama slodze, skatot Saeimā iesniegtos iedzīvotāju kolektīvos iesniegumus. Tāpat tika norādīts, ka neesot veikti aprēķini, cik liels būšot ietaupījums no Pieprasījumu komisijas likvidēšanas.

Atsevišķu partiju pārstāvjiem, kuri nebalsoja par šīm izmaiņām, reizē neesot principiālu iebildumu pret komisijas likvidēšanu, izskanēja šodienas sēdē.

JKP savukārt savu priekšlikumu pamatoja ar to, ka tādējādi tiktu ietaupīti finanšu resursi, tāpat arī Pieprasījumu komisijas darba slodze esot nesamērīgi mazāka salīdzinājumā ar vairākām citām komisijām.

Ja priekšlikums netiks atsaukts, par to vēl būs jālemj Saeimai.

Diskusijā par šo jautājumu atsevišķiem deputātiem raisījās gan asāka vārdu apmaiņa, gan jautrāki izteikumi, kas raisīja gan smieklus, gan replikas par iespējamo vēršanos Ētikas komisijā. Piemēram, viens deputāts kādu plašāku, nosacītu pārmetumu repliku noslēdza ar apgalvojumu, ka kolēģe neoficiāli esot kādas partijas biedre. Parlamentāriete uz to atbildēja, ka tādā gadījumā varētu pieņemt, ka deputāts neoficiāli esot citplanētietis.

Pieprasījumu komisiju pašlaik vada opozīcijas pārstāve Linda Liepiņa, kuru valdošā koalīcija jau ilgāku laiku nesekmīgi mēģina nomainīt šajā amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu