Kā pareizi un droši izvilkt auto no grāvja (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Gada aukstākajos un tumšākajos mēnešos bieža parādība uz Latvijas ceļiem ir grāvī ieslīdējuši auto. Tās pat bieži vien nav traģiskas avārijas, kādas, protams, arī gadās, taču cilvēks vienkārši ir pārvērtējis savas un sava auto spējas un attapies līdzās ceļam, bet atpakaļ uz tā saviem spēkiem nokļūt nespēj.

Šādos brīžos īsta svētība ir atsaucīgi autobraucēji, kuri ir gatavi ziedot savu laiku un likt lietā savas zināšanas, lai nelaimē nonākušajam palīdzētu. Tomēr var gadīties, ka zināšanas ir nepietiekamas un tad jau glābējam pašam var nākties meklēt palīdzību. Lai tā nenotiktu, raidījums Zebra tā vadītāja Paula Timrota personā sniedz vienkāršus, bet vērtīgus padomus, kā izvilkt grāvī ieslīdējušu auto, neapdraudot nedz to, nedz arī sevi.

Pēc Zebras vadītāja teiktā, svarīgi gādāt ne tikai par to, lai, rosoties ap glābjamo auto, nepazustu paša mašīnas atslēgas, bet arī virkni citu apstākļu, kas var ietekmēt glābšanas operācijas drošību.

Būtiskākie ir saistīti ar redzamību. Proti, labi redzamai jābūt kā mašīnai, tā arī pašam. Tas nozīmē, ka automobilim jāieslēdz avārijas gaismas, bet pašam jāuzvelk atstarojošā veste. Tāpat nepieciešams pirms negadījuma vietas novietot avārijas trijstūri. Tāpat Timrots norāda, ka pirms automašīnas izvilkšanas nepieciešams pārliecināties, vai tās vadītājs nav alkohola reibumā un, ja ir, tad palīdzēt nevajadzētu. 

Kas vēl būtu jāņem vērā, ieraugot grāvī ieslīdējušu auto un apsverot tā izvilkšanu, skaties raidījuma Zebra sižetā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu