Indijā aizdedzināta sieviete, kas bija ceļā uz viņas izvarošanas lietas izskatīšanu (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Indijā aizdedzināta 23 gadus veca sieviete, kas bija ceļā uz viņas izvarošanas tiesas sēdi Utarpradēšas štatā valsts ziemeļu daļā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Sieviete pēc uzbrukuma smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā. Viņa guvusi smagus apdegumus, un ārsti viņas stāvokli raksturo kā smagu.

Šā gada martā sieviete vērsās tiesībsargājošajās institūcijās, apsūdzot divus vīriešus viņas izvarošanā.

Saistībā ar sievietes aizdedzināšanu policija aizturējusi piecus vīriešus, tostarp arī divus vīriešus, kas tiek apsūdzēti sievietes izvarošanā.

Vīrieši sievietei uzbruka pie dzelzceļa stacijas, aizvilka viņu uz netālu esošo lauku, kur aplēja viņu ar degšķidrumu un aizdedzināja.

Incidents notika Utarpradēšas štata Unao apgabalā, kur šovasar notika vēl viens skaļš ar seksuālu uzbrukumu saistīts noziegums. Policija sāka lietu pret kādu politiķi pēc tam, kad satiksmes negadījumā cieta kāda sieviete, kas politiķi bija apsūdzējusi izvarošanā.

Izvarošanas un seksuāla vardarbība pret sievietēm Indijā ir ļoti izplatīta problēma. Sieviešu tiesību aktīvisti pauž viedokli, ka Indijā pastāv “izvarošanas kultūra”.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu