RD Pilsētas attīstības komiteja lems par Rosļikova un Baraņņika atstādināšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu iesnieguma šodien plkst. 15 sasaukta Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas ārkārtas sēde, lai lemtu par tās vadītāja Alekseja Rosļikova (NDF) atstādināšanu no ieņemamā amata, liecina sēdes darba kārtība.

Tāpat domnieki šodien lems par viņa vietnieka Vadima Baraņņika (NDF) atstādināšanu no amata.

Abi deputāti pārstāv Neatkarīgo deputātu frakciju, kurā apvienojušies no "Saskaņas" izslēgtie domnieki. Šī deputātu grupa sākotnēji iekļāvās Oļega Burova (GKR) vadītājā koalīcijā, bet vēlāk pēc "Saskaņas" prasības no tās tika izslēgta.

Tikmēr partijas "Latvijas attīstībai" frakcija paziņojusi, ka nepiedalīsies "koalīcijas amatu pārdales un izrēķināšanās spēlītēs" un uz sēdi nenāks.

Par šādu nostāju vienošanās esot panākta arī ar citām opozīcijas frakcijām.

"Mēs joprojām uzskatām, ka pilsētā ir daudz svarīgāki jautājumi risināmi, piemēram, bērnudārzu rindu mazināšanas jautājums, nākamā gada budžeta veidošana un citi jautājumi", skaidro Zeps. 

Komitejā kopumā strādā 20 deputāti, no kuriem septiņi ir opozicionāri. Vēl trīs deputāti ir no Neatkarīgo deputātu frakcijas un, ja arī viņi balsojumā nepiedalīsies, koalīcijai nepietiks balsu, lai pieņemtu lēmumu par priekšsēžu maiņu, jo kvorumu veido 11 deputāti. 

Iepriekš kā nākamā potenciālā komitejas vadītāja tika minēta agrāk nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvējusī, bet pēc iespējamas kukuļņemšanas skandāla no tās izslēgtā deputāte Baiba Broka, kura kopš novembra beigām atbalsta Burova vadīto koalīciju.

Patlaban gan jautājums par jauna komitejas vadītāja izraudzīšanos darba kārtībā iekļauts nav.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu