Latvija - viena no četrām ES valstīm ar nodarbinātības kritumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā šogad trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada samazinājies par 0,3%, tai esot starp četrām Eiropas Savienības (ES) valstīm ar nodarbinātības kritumu, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Vēl nodarbinātības kritums šajā periodā fiksēts Polijā (-0,1%), Rumānijā (-1%) un Lietuvā (-1,7%).

Savukārt straujākais kāpums bijis Slovēnijā (+2,3%), Igaunijā (+1,8%), Spānijā (+1,7%), Grieķijā (+1,6%) un Ungārijā (+1,4%).

ES nodarbinātība trešajā ceturksnī bija par 0,8% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā - par 0,9%. Savukārt salīdzinājumā ar otro ceturksni šis rādītājs gan ES, gan eirozonā pieaudzis par 0,1%.

Ceturkšņa laikā nodarbināto personu skaits palielinājies 15 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet samazinājies astoņās valstīs.

Straujākais pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā bijis Latvijā un Igaunijā (abās valstīs +1%), Slovēnijā (+0,5%) un Beļģijā (+0,4%).

Kritums fiksēts Bulgārijā (-0,1%), Čehijā, Polijā un Lielbritānijā (-0,2%), Grieķijā (-0,3%), Somijā (-0,5%), Rumānijā (-1,1%) un Lietuvā (-1,2%).

Dati par Īriju, Horvātiju, Kipru, Luksemburgu un Maltu nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu